Labdarúgás

2024.04.17. 14:00

Szatmári Csaba: A Lokit csak úgy lehet legyőzni, ha…

A DVSC korábbi hátvédje szerint nagy iram lesz a keleti rangadón.

Orosz Krisztofer

Szombaton 19 óra 30 perctől újra pályára lép a DVSC. A debreceniek Miskolcon vizitálnak, ahol a DVTK ellen igyekszenek begyűjteni a három pontot. Kifejezetten fontos meccs lesz ez Dzsudzsák Balázséknak, hiszen győzelmi kényszerben futhatnak ki a gyepre, amennyiben oda szeretnének érni a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikére. Az idei pontvadászatban azonban nem a borsodi együttes a kedvenc vetélytársa a Lokinak, eddig két találkozón egy vereség és egy Nagyerdei Stadionban kiharcolt döntetlen a mérleg. Érdekesség még, hogy a két szurkolótábor kifejezetten jó viszonyt ápol egymással, így legtöbbször karneváli hangulata van a rangadóknak. Gyakran az is előfordul, hogy a két fél a másikat élteti. 

dvsc-loki-szatmari-csaba-debrecen-dvtk
Bárány Donát és Szatmári Csaba nagy csatát vívhat egymással
Forrás: Nemzeti Sport-archív

Szatmári Csabának különleges lesz a DVSC ellen 

Az utóbbi szezonokban már hozzászokhattunk, a diósgyőriek kezdőcsapatában rendre helyet kap a DVSC saját nevelésű védője, Szatmári Csaba. Néhány éve azonban Szacsa még a Loki védelmének egyik oszlopos tagja volt, s legtöbbször stabil teljesítményt nyújtott, továbbá fontos gólokat is szerzett Vasutas-mezben. Voltak olyan drukkerek, akik úgy tartották, a következő 8-10 esztendőre meg is van a hajdúsági védelem egyik kihagyhatatlan pillére. Az élet azonban más forgatókönyvet tartogatott a kiváló bekknek, aki immár a borsodiak sikeréért harcol. A belső védő a Haon kérdésére elárulta, mindig különleges érzés anyaegyesülete ellen szerepelni, de 90 percre félre kell tenni a barátságot. – Valamilyen szinten igaz, hogy felpörgeti az embert, ha korábbi csapata ellen játszik. 

Szeretnék én is mind magamnak, mind a közönségnek bizonyítani. Hatalmas szükségünk van a győzelemre és muszáj jól játszanom, ha a mester nekem szavaz bizalmat.

Kiválóan érzem magam Miskolcon, már teljesen berendezkedtünk a családdal. A szurkolóink fantasztikusak, együtt még szép eredményeket érhetünk el – nyilatkozta. 

Remek meccsre van kilátás 

A DVSC ellen kifejezetten jó eredményeket ért el a Diósgyőr az idei szezonban, és a tabellán is remek pozícióban helyezkednek el a borsodiak. Jelenleg 37 egységgel áll a Diósgyőr, míg a Loki 42-vel, így egy esetleges sikerrel közelebb kerülhetnek aktuális riválisukhoz. Persze ehhez a debrecenieknek is biztosan lesz 1-2 szavuk, hiszen Bárány Donáték jelenleg azért küzdenek, hogy a bronzérmes pozíciót elérjék. Amennyiben azonban „csak” a negyedik hely lenne meg szezon végén, akkor sem lógathatnák az orrukat a hajdúságiak, ha összejön a hőn áhított Paks–Ferencváros MOL Magyar Kupa-döntő, hiszen ebben az esetben a negyedik helyezettre száll át az EKL-selejtező joga. Szatmári Csaba úgy fogalmazott, nyerni szeretnének, ám tudják, nehéz dolguk lesz a tavalyi dobogós ellen. – Szerintem jól kezdtük a bajnokságot, majd hullámvölgybe kerültünk, most ismét kiegyenesedtünk. Remélem, az MTK elleni pontszerzés ad egy nagy lendületet, hiszen ott nem mindig szoktunk jól szerepelni. Mindig a következő feladatra koncentrálunk.

 A DVSC játéka egyébként nagyon meggyőző, tudatosan futballoznak. Mi is tudunk fegyelmezetten teljesíteni, egy ilyen rangadón pedig igyekszünk majd kihozni magunkból a maximumot

– fogalmazott a bekk. 

Hasznos információk 

A mérkőzésre valószínűleg telt ház is lehet, s Debrecenből több ezren is elutazhatnak Miskolcra. A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a beléptető rendszer alkalmazása, illetve a szigorú csomag- és ruházatátvizsgálás miatt a beléptetés esetlegesen lassabban fog történni. Ezért kérik a szurkolókat, hogy időben induljanak el a mérkőzésre és lehetőség szerint elővételben vásárolják meg a belépőjegyüket. Aki nem érkezik időben, annak a szervezők és a rendezők nem tudják garantálni a bejutást a mérkőzés kezdetéig. A beléptetéskor a biztonsági személyzet kiemelt figyelmet fog fordítani a pirotechnikai eszközök kiszűrésére, a stadionba történő bejuttatásának megakadályozására. A stadion kapuit szombat 18.30 órától nyitják meg a szurkolók számára. 

A közúton érkező DVSC-szurkolók figyelmébe – Kérik, hogy az autópályán érkező szurkolók az alábbi útvonalon keresztül közelítsék meg a stadiont: M30-as autópálya Miskolc-Centrum lehajtója (régebben Miskolc-Dél lehajtó volt) – Miskolc, Pesti út – Futó utca – Csermőkei út – Batthyány sor – Gózon Lajos utca – Muhi utca – Lórántffy utca – Mónus Illés utca – DVTK Stadion. A 3-as számú főúton érkező szurkolók az alábbi útvonalon keresztül közelítsék meg a stadiont: Miskolc, Pesti út – Futó utca – Csermőkei út – Batthyány sor – Gózon Lajos utca – Muhi utca – Lórántffy utca – Mónus Illés utca – DVTK Stadion. 

A Miskolcra bevezető útszakaszon végzett útfelújítási munkálatok miatt forgalomterelésre, forgalomkorlátozásra, ezáltal megnövekedett utazási időre lehet számítani – írta a debreceni klub honlapja. 

 

A tabella

1. Ferencváros 28 20 4 4 64 

2. Paks 28 15 5 8 50 

3. Fehérvár FC 28 15 4 9 49 

4. PAFC 28 11 10 7 43 

5. DVSC 28 12 6 10 42 

6. MTK 28 11 7 10 40 

7. DVTK 28 10 7 11 37 

8. ZTE FC 28 10 5 13 35 

9. KTE 28 10 4 14 34 

10. Újpest FC 28 10 4 14 34 

11. Kisvárda 28 7 3 18 24 

12. Mezőkövesd 28 5 5 18 20 

 

Az előző forduló eredményei

Április 13., szombat 

Kisvárda–Újpest 4–1 

Debreceni VSC–Kecskemét 1–0 

Paks–Fehérvár 1–2 

Április 14., vasárnap 

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 1–1 

Zalaegerszegi TE–Ferencváros 2–3 

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0–4 

 

A 29. forduló párosítása

Április 20., szombat 

14.30: Puskás Akadémia–Paks (Tv: M4 Sport) 

17.00: Ferencváros–Kisvárda (Tv: M4 Sport) 

19.30: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) 

Április 21., vasárnap 

14.05: Kecskemét–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+) 

16.00: Fehérvár–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport) 

18.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában