Kézilabda

2024.04.04. 13:38

Lesznek debreceniek a válogatottban

A cívisvárosi kézis hölgyek remek teljesítményükkel érdemelték ki a meghívót.

Haon.hu

A cívisvárosi lányok ismét bizonyíthatnak

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

A Szilágyi Zoltán vezette junior válogatott március utolsó napján, 31-én a NEKA-n találkozott. A csapat utolsó utánpótlás világversenyére készül, a június második felében, Észak-Macedóniában megrendezendő világbajnokságra. Két debreceni, Csernyánszki Liliána és Lakatos Réka kapott meghívót az összetartásra, amely alatt két mérkőzést játszanak a magyarok, 4-én, csütörtökön 17:30-kor Románia, majd 6-án, szombaton Spanyolország lesz az ellenfél – írta a klub honlapja. 

Az ifjúsági válogatott három mérkőzést játszik a héten, a Négy Nemzet Torna keretében, csütörtöktől szombatig sorrendben: Spanyolország, Norvégia és Szlovákia ellen. Egy játékosunk kapott meghívót, ám Ratalics Luca betegsége miatt ezúttal nem tudott csatlakozni az együtteshez. A serdülő válogatott Kun Attila és Márián Blanka vezetésével Siófokon készül a nyári nyílt Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne Göteborg lesz. A DVSC Kézilabda Akadémia öt játékosa, Balog Réka, Litschauer Nikol, Keller Petra, Szinay Sarolta és Zákányi Janka is tagja a nemzeti együttesnek. A serdülők is hazai pályán szerepelnek egy négycsapatos tornán, csütörtökön Lengyelország, pénteken Horvátország, szombaton pedig Románia korosztályos válogatottja lesz az ellenfél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában