Röplabda

2024.03.06. 11:15

Fodor Antal: A mentalitásunk az egész szezonban fantasztikus

A DEAC trénere szerint lehet keresnivalójuk a szerdai meccsükön.

Haon.hu

A debreceniek nagy sikert érhetnek el

Forrás: DEAC-archív

Szerdán befejeződik az alapszakasz az Extraligában. A DEAC férfi röplabdázói a Kazincbarcikát látják vendégül az utolsó fordulóban, a találkozó 20 órakor kezdődik a DESOK-ban. Eddig a cívisvárosiak és a borsodiak is negyvennégy pontot szereztek, így egyszerű a helyzet, hiszen amelyik együttes nyer holnap, az a harmadik helyen zárja a pontvadászat első részét, míg a vesztes a negyedik pozícióban végez. Fodor Antal tanítványai a mostani idényben kétszer is legyőzték a Vegyészt, ám január 10-én a Don Bosco Sportközpontban alulmaradtak, ez pedig duplán fájó volt, hiszen így búcsúztak a Magyar Kupától – írta a deac.hu. 

– Mindkét gárdának lehet esélye a győzelemre, a napi forma fog dönteni. Abban biztos vagyok, hogy a szurkolók kiélezett küzdelmet láthatnak majd – kezdte a beszélgetést Fodor Antal. – A presztízs mellett azért is fontos lenne a harmadik hely megszerzése, mert így a negyeddöntőben talán egy picit könnyebb ellenfelet kapnánk. Szerencsére a sérülése után Bán Viktor és Kiss Imre is egyre jobb állapotban van, így minden bizonnyal mindkét játékos szerepelhet. A fájó kupafiaskó miatt lehet, hogy még motiváltabban lépnek pályára a fiúk, bár azt hozzá kell tennem, hogy a mentalitásuk az egész szezonban fantasztikus. Érezhető, hogy mindenki éhes a sikerre. A kazincbarcikaiakra a hétvégén kupadöntő vár, ettől függetlenül nem hiszem, hogy tartalékolnának – hangsúlyozta a trénerünk. 

Komolyan veszik a meccset 

A DEAC a hétvégén Miskolcon diadalmaskodott 3:0-ra, ezzel szemben a Barcika saját csarnokában kapott ki a Kecskeméttől. – Mindenképpen a 3:0-s diadal volt a célunk, hiszen ekkor még úgy tűnt, hogy a szettarány is befolyásolhatja a helyezésünket. Ellenfelünk jó napot fogott ki, ennek köszönhetően felvette a versenyt velünk. Nem lehetett félvállról venni a miskolciakat, mivel korábban több olyan meccsük is volt, amelyen az első két szett megnyerése után kaptak ki. Összességében elmondhatom, hogy jó főpróbát tartottunk a szerdai találkozó előtt – zárta mondandóját Fodor Antal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában