Labdarúgás

2024.03.30. 16:38

Rémes kezdés, csodás befejezés, fordított és nyert a DVSC – fotókkal, videókkal

Mesanovics gyors góljára hárommal válaszolt a Loki. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a DVSC.

Molnár Szilárd

Vadjda Botond, a DVSC fiatalja szerezte az első debreceni gólt

Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

A válogatott szünet után Kisvárdán folytatta a bajnoki szereplését a DVSC szombat délután. A kezdésre megtelt a vendégszektor, több szár Loki-drukker biztatta a helyszínen az ezúttal tiszta fehérben futballozó Debreceni VSC együttesét. Szrdjan Blagojevics vezetőedző nem változtatott a ZTE elleni győztes kezdőcsapaton, azaz a Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki – Vajda, Dzsudzsák, Domingues – Bárány alkotta tizenegy esett neki (volna) neki a Kisvárdának. Azért csak volna, mert egyáltalán nem indult a meccs, ahogy a piros-fehérek azt valószínűleg elképzelték.

DVSC, Debreceni VSC, Loki, Kisvárda
Megérdemelten nyert a DVSC
Forrás: Nemzeti Sport / Kovács Péter

Bealudt a DVSC

Bár a Kisvárda szinte menthetetlenül le van maradva a bennmaradásért folytatott harcban, mégis igyekezett belekapaszkodni az utolsó esélybe. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a hazaiak, és Mesanovics góljával már az 5. percben vezetést szereztek. 1–0. 

Maradjunk annyiban, úgy tűnt, a debreceni védelem nem igazán vette komolyan a támadást, meg is bűnhődtek érte. A sokkból a 10. perc környékén ébredt a DVSC, Dzsudzsák Balázs veszélyeztetett beadásból, de felszabadítottak a hazaiak. Átvette a kezdeményezést a Debreceni VSC, Bárány Donát vett volna át egy beadást mellel, de hosszú lett, aztán Szuhodovszki Soma beívelése szállt át mindenki fölött. Benyomta a kapuja elé a Kisvárdát a Loki, de kaput eltaláló próbálkozás híján nem igazán jelentett túl nagy veszélyt a szabolcsiak kapujára. A hazaiak vezetésük tudatában visszaálltak, és a megszerzett labdákból igyekeztek gyors kontratámadásokat vezetni. Olyan volt az ember érzése, mintha a DVSC játékosainak nem szóltak volna róla, hogy vezet az ellenfél, kényelmesen, kevés mozgással próbálta meg kibillenteni a szabolcsiak védekezését a vendégcsapat.

A hajrában aztán siker koronázta a mieink próbálkozását: Dzsudzsák ugratta ki a leshatáron Vajda Botondot, aki befelé tolta, majd ballal gyönyörűen a jobb felső sarokba lőtt a 39. percben. 1–1.

A hosszabbításban akár a vezetést is megszerezhette volna a Debreceni VSC, de Vajda veszélyes beadása sem talált embert, így döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Domingues feje villant

Ordító helyzettel kezdett a DVSC a fordulás után: Vajda tekert be mintaszerűen a jobb oldalról, a védő között kibúvó Brandon Domingues pedig visszafejelte a másik oldalra, ám Bárány centikkel lemaradt a labdától. Talán ha a francia-portugál középpályás kapura bólint… Ám szerencsére Domingues nem csüggedt, hanem Dzsudzsák tanári beívelését fejelte a kapuba az 54. percben! 1–2.

A Loki csapatkapitánya aztán gyors egymásután kétszer is veszélyeztetett: előbb egy ravasz emelését stukkolta ki egy védő a gólvonalról, majd a kapu fölé lőtt. A 63. minutumban mintaszerű támadást vezetett a Debreceni VSC: Megyeri-Bárány-Dzsudzsák-Ferenczi volt a labda útja, utóbbi szépen kanyarított a kapu elé, de a középen egyedül érkező Domingues ezúttal mellé fejelt.

A 68. percben frissített először Szrdjan Blagojevics, Szuhodovszkit Stefan Loncsar váltotta. A fél csapatát lecserélte a Kisvárda, Feczkó Tamás vezetőedző ettől várta csodát, hogy lábra kapnak tanítványai. Érkeztek az új emberek a DVSC csapatába is, Bódi Ádám és Szécsi Márk lépett pályára, Vajda és Domingues kapott pihenőt. A hazaiak kapusa kétszer is hatalmasat védett, előbb Dzsudzsák tekerését paskolta ki a kapufánál, majd Dreskovics fejésnél nyújtózott nagyot. Félő volt, hogy a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat, Matic fejesénél bizony erősen szorította Fortuna kezét Megyeri Balázs, mert a kapufáról kifelé pattant a labda. Aztán szerencsére a Dzsudzsákot váltó Christian Manrique tanárian tekert a bal kapufa mellé a 90. percben, 1–3!

Több gól már nem esett, ilyen arányban is megérdemelten nyert a Loki!

A tények
OTP Bank Liga, 26. forduló.
Kisvárda–DVSC 1–3 (1–1)
Kisvárdai Várkerti Stadion, 2580 néző. Vezette: Vad II. (Tóth II., Szécsény)
Kisvárda: Kovács M. – Széles (Wellington, 73.), Jovicic, Ötvös – Nikolov – Navratil, Cipetic, Lucas (Melnik, 60.), Camaj (Spasic, 60.) – Makowski (Matic, 60.), Mesanovics (Ilievski, 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncsar, 68.) – Vajda (Szécsi, 79.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 79.) – Bárány.Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: 1–0 Mesanovics (5.), 1–1 Vajda (39.), 1–2 Domingues (54.), 1–3 Manrique (90.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában