Labdarúgás

2024.03.17. 14:28

Tovább zakatol a Vasutas: óriási DVSC-győzelem a ZTE ellen!

Álomszerűen kezdett a Loki, majd valósággal gáláztak a debreceniek.

Orosz Krisztofer

Kitörő volt a DVSC öröme a győzelem után

Forrás: NS-archív

A DVSC újra pályára lépett az NB I.-ben vasárnap ebédidőben. A hazai piros-fehérek vendége ezúttal a javuló tendenciát mutató Zalaegerszeg volt, amelynek színeiben a korábbi debreceni csatár, Antonio Mance bizonyára kiemelten készült a rangadóra. Érdekesség, hogy zsinórban a harmadik héten játszott 12 óra 30 perctől a Vasutas. A lelátó létszámán látszódott a „remek” időpontválasztás, foghíjas látvány fogadta a futballistákat. A két szurkolótábor kölcsönösen „üdvözölte” egymást a meccs kezdete előtt. A kezdőrúgást a cívisvárosiak egykori kiváló csatára, Radu Sabo végezte el. 

Elképesztő félidő 

A meccset a pirosban futballozó DVSC kezdte, de a vendég ZTE alakított ki először veszélyt a kapuk előtt. Ennek ellenére a Loki alakított ki először ziccert, de Bárány elől tisztáztak, majd a szögletből meglett a vezetés: Hamzat Ojediran megszerezte profi pályafutása első gólját! (1–0). A folytatásban igyekezett nyomást gyakorolni a hazaiakra a Zalaegerszeg, de a hajdúsági védelem stabilan állt a lábán. A két barát, Mance és Baranyai csapott össze, de szerencsére tudták folytatni a játékot. Nem akart leállni a pirosban futballozó Lokomotív, Baranyai kevergetett, majd tette középre a labdát, Bárány centikkel maradt le a játékszerről. A két szurkolótábor nem különösebben kedveli egymást, de közösen rázendítettek a Magyarországot dicsőítő rigmusokra. Amikor már azt hihettük, leült a játék, ismét villantak a hazaiak: Vajda Botond beadása pont úgy pattant, hogy Dombó kapujában kötött ki (2–0). A 32. percben ismét Vajda villant, de felborították, büntetőhöz jutott a Loki, amelyet Dzsudzsák Balázs váltott gólra (3–0)! Újabb négy minutum elteltével Bárány Donát is betalált, micsoda futball (4–0)! Az állás tovább már nem módosult az első félidőben, gyakorlatilag eldőlt a meccs. 

Izgalmak nélkül zajlott 

A fordulást követően hármat is cserélt Márton Gábor, a zalaiak a 48. percben Németh révén szépítettek. Kissé álmoskásan folytatta a találkozót a Loki, Megyerinek kellett nagyot védenie. Vajda Botond továbbra is remekül kevergetett a szélen, csak szabálytalanul tudták őt megállítani a védők. Kétségtelenül veszélyesebben futballoztak a zalaiak a játékrész elején, ugyanakkor a hajdúságiakban is benne volt a kontra lehetősége. Eléggé leült a mérkőzés, ami a Vasutas részéről érthető volt, a fehérben futballozó ZTE-ben pedig csupán ennyi volt. A második félidőre is jutott azonban debreceni gól: Ferenczi remek beadását követően ismét Bárány volt eredményes (5–1). A ZTE nem adta fel, tetszetős támadás végén Sajbán talált a kapuba, de lest intett az asszisztens. Néhány pillanattal később Baranyai fejelt kapufát, majd a kipattanót Loncsar tűzte kapura, de a vendégek menteni tudtak. A találkozó vége előtt Szrdjan Blagojevics a pályára küldte Hornyák Csabát is, aki ezzel debütált a DVSC-ben, aki a pályára lépését megelőzően átölelte a mestert. Az eredmény már nem változott, így fantasztikus győzelmet aratott a Loki! 

OTP Bank Liga 25. forduló 

DVSC–ZTE 5–1 (4–0) 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4002 néző. Vezette: Antal Péter 

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Lagator, Ferenczi (Hornyák 85.) – Ojediran, Dzsudzsák (Tuboly 74.), Szuhodovszki (Loncsar 63.) – Domingues (Bódi 63.), Vajda (Kocsis 74.) – Bárány Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics. 

ZTE: Dombó – Várkonyi (Meschak 45.)), Mim, Stefanos, Szendrei – Hadida (Sajbán 45.) , Bedi – Csóka, Gruber (Németh 45.), Sankovic – Mance. Vezetőedző: Márton Gábor. 

Gól: Ojediran 1–0 (4. perc), Vajda 2–0 (25. perc), Dzsudzsák 3–0 (34. perc), Bárány 4–0 (38. perc), Németh 4–1 (48. perc), Bárány 5–1 (71. perc), 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában