Atlétika

2024.03.01. 16:21

Elkezdődött a fedett pályás atlétikai vb; mutatjuk Kozák Luca és Kerekes Gréta programját

A DSI Debrecen jó formában lévő gátfutóit vasárnap láthatjuk majd.

Tóth Huba Elemér

Kerekes Gréta (balra) és Kozák Luca (jobbra) most is nagyot alkothat

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint korábban a HAON beszámolt róla, péntektől vasárnapig fedett pályás atlétika világbajnokságot rendeznek Glasgow-ban, ahol a két debreceni kiválóság, Kozák Luca és Kerekes Gréta is rekortánra lép. A hétvégi eseményen több mint 130 ország 650 versenyzője indul, 13 női és 13 férfi versenyszámban avatnak bajnokot.

Remek formában

Az Eb-ezüstérmes Kozák Lucának 60 méteres gátfutásban idén 8.01 a legjobbja. Azonban akár megközelítheti az élete formájában lévő, két hete az országos bajnokságon 7.96-os egyéni csúccsal diadalmaskodó Kerekes Grétának az idejét. A DSI Debrecen két versenyzőjét vasárnap láthatjuk: az előfutamok magyar idő szerint 11.25-kor kezdődnek, ha pedig onnan továbbjutnak, az elődöntők 20 óra 40 perctől lesznek, míg a finálét 22 órától rendezik.

Az M4 Sport minden magyar érdekeltségű versenyszámot élőben közvetít, ami pedig nem kerülne képernyőre, azt az eurovisionsport.com-on követhetik ingyenesen.

 

Fedett pályás atlétika világbajnokság, Glasgow

Női 60 méter gátfutás

előfutamok: vasárnap, 11:25

elődöntő: vasárnap, 20:40

döntő: vasárnap, 22:00

A magyar csapat tagjai:

Molnár Attila (400 méter), Vindics Balázs (800 méter), Szeles Bálint (60 méter gát), Takács Boglárka (60 méter), Kéri Bianka (800 méter), Kerekes Gréta és Kozák Luca (60 méter gát), Bánhidi-Farkas Petra és Lesti Diana (távolugrás), Szűcs Szabina (ötpróba)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában