Atlétika

2024.02.11. 06:00

Kozák Luca ezúttal Franciaországban lett hatodik

A DSI Debrecen gátfutója Liévinben az elődöntőben jobban teljesített, de a fináléban is tisztesen helytállt.

Tóth Huba Elemér

A már olimpiai kvótával rendelkező Kozák Luca vasárnap a vb-döntőig menetelt

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Ahogyan azt a Haonon is olvashatták, Kozák Luca kedden a lengyelországi Torúnban futott idén először 60 méter gáton, ahol az előfutamból 8.22-vel került döntőbe, majd 8.13-mal ért célba a hatodik helyen. A DSI Debrecen kiválósága nem sokat pihent, ugyanis szombaton már a franciaországi Liévin városában lépett rekortánra – éppen ezért a klubjától csütörtökön kapott elismerést sem tudta személyesen átvenni, de edzője, Suba László, aki az egyesületnél a 2023-as év edzője lett, a gálán jelen volt.

Ismét jól teljesített

Kozák Luca a nemzetközi szövetség rövidpályás atlétikai versenysorozatának arany kategóriás viadalán a 60 méter gát előfutamában 8.05 másodperccel – tehát ezen a távon idei legjobbjával – negyedik lett a második futamban, és hetedik idővel a döntőbe jutott, ahol a nyolcas pályán láthattuk.

 Az egyik fő esélyes, a lengyel Pia Skrzyszowska 0,039 ezreddel kiugrott, és így a szabályok értelmében kizárták, azonban a zsűri azt a döntést hozta, hogy versenyen kívül, az idő figyelembe vétele nélkül lefuthatja a távot. Végül a nigériai Tobi Amusan 7.83-mal nyert, Kozák Luca pedig 8.22-vel hetedikként futott a célba, de a hivatalos végeredményben – hasonlóan a lengyelországi versenyhez – hatodikként zárt. A futam az M4 sport honlapján tekinthető meg.

A 100 méter gáton már olimpiai szinttel rendelkező Kozák Luca, ahogyan azt az atléta az Instagram-bejegyzésében közölte, következőnek a február 17-én és 18-án a Fedettpályás Magyar Bajnokságon fog versenyezni.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában