Atlétika

2024.02.18. 19:43

Megvédte a címét: Kerekes Gréta újra bajnok 60 méter gáton

Kozák Luca a második helyen ért a célba.

Haon.hu

Klasszisok párharcával indult a nap, ugyanis női 60 gáton a címvédő Kerekes Gréta és a szám országos csúcstartója, Kozák Luca mérte össze erejét

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az 50. Atlétikai Magyar Bajnokság nyitónapját két éremmel zárták a DSI Debrecen atlétái, Klekner Hanga toronymagasan nyert rúdugrásban és védte meg címét, Iván Zsombor pedig 2. helyen végzett a hármasugrók mezőnyében. Vasárnap újabb számokban hirdettek győztest a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban – írja közlésében a debreceni klub.

Klasszisok párharcával indult a nap, ugyanis női 60 gáton a címvédő Kerekes Gréta és a szám országos csúcstartója, Kozák Luca mérte össze erejét. 

Ifj. Tomhauser István tanítványa Belgrádban jelezte, remek formában van, idei legjobb idejével (8.02) nyert a szerb fővárosban. Az előfutamokból Gréta 8.10-es, Luca pedig 0.09-es idővel jutott a döntőbe. Kerekes a fináléban még rátett egy lapáttal, 7.96-os új egyéni rekorddal elsőként száguldott át a célvonalon és védte meg címét. Luca pedig 8.01-nél állította meg az órát és vehette át az ezüstérmet. Suba László tanítványának 2018-as U23-as rekordja is megdőlt, amelyet a DVTK gátasa, a bronzérmes Tóth Anna javított meg.

Távolugrásban két DSI atlétáért szoríthattunk, Hodossy-Takács Sámuel 6.88-as eredménnyel, két centire a dobogótól, a 4., míg Pintér Erik 6 méter 61 centivel a 6. helyen zárta a számot. 800 síkon Oláh Máté a célban 1:52.27-nél állította meg az órát és végzett az 5. helyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában