Vívás

2024.03.13. 06:00

Előkelő helyen zárta a budapesti GP-t Nagy Blanka

A háromnapos Westend Grand Prix viadalon kiválóan teljesített a DSI Debrecen vívója a felnőttek között.

Haon.hu

Nagy Blanka

Forrás: DSI Debrecen-archív

A DSI Debrecen két junior vívója is pástra lépett a budapesti Grand Prix népes felnőtt női mezőnyében. Az első napon Nagy Blanka sikerrel vette az akadályokat és a hét utolsó napján a legjobb 64 között folytathatta a versenyt.

Nagy Emma is túljutott a csoportkörön, ám az egyenes kieséses szakasz első párharcában vereséget szenvedett a lengyel Zgryzniaktól, így érte már nem lehetett szorítani a folytatásban.

Blanka vasárnap a francia Laurence Epee ellen kezdett és 15-9-re múlta felül riválisát. A következő körben a lengyel Renata Knapik-Miazga sem tudta megállítani, ezt a párharcot egy tusnyi különbséggel nyerte a cívisvárosi kadét világbajnok (15–14). A legjobb 16 között Alexandra Louis Marie következett, ezt az összecsapást 15–12-re a francia lány nyerte, így az ifjú klasszis juniorként az előkelő 14. helyen zárta a GP-t – tudósított a DSI Debrecen oldala.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában