Salakmotor

2024.03.08. 20:00

A Farkasok elköszöntek, a „dán dinamitok” már a kertek alatt

A Cellfast Wilki Krosno keddi edzésén már startgépes futamokat, izgalmas párharcokat láthattak a nézők.

Boros Norbert

Andzejs Lebedevs

Forrás: Boros Norbert

Véget ért a krosnói farkaskaland Debrecenben, pénteken kora délután az utolsó polák vaspapucsos is elhagyta a Perényi Pál Salakmotor Stadiont. A lengyel Metalkas 2. Ekstraligában szereplő Cellfast Wilki Krosno gárdája szerdától edzőtáborozott a cívisvárosban, s az igen intenzív napok után pénteken már csak „levezettek” a salakszórók.

Startgépes futamok

A hétfői „autós kalamajka” után kedden csatlakozott a krosnói Farkasokhoz tavalyi csapatkapitányuk, Andzejs Lebedevs, aki idén már az Unia Leszno gárdáját erősíti. A lettek Grand Prix-résztvevője idén először ült motoron, éppen ezért a lehető legtöbbször vette igénybe a salakos ovált. A lett kiválóság, valamint a Wilki új kapitánya, a cseh Vacláv Milík kilógott a sorból, ugyanis a többiek párosával odaálltak a startgéphez is megmérkőzni egymással két-két körön át. A legnagyobb csatákat és számos előzést hozott a lengyel Norbert Krakowiak, valamint honfitársa, Patryk Wojdyło párviadala, de a francia Dimitri Bergé és a dán Jonas Seifert-Salk, s a polák juniorok, Piotr Świercz, illetve Szymon Bańdur különmeccse is tartogatott izgalmas pillanatokat.

Lovassal és Bódival

Az utolsó napon, pénteken Milík és Wojdylo nélkül jelent meg a krosnói különítmény, s akik a cívisvárosban maradtak, ők is kevesebb alkalommal motoroztak. Ott lehetett a Farkasok között a SpeedWolf Debrecen reménysége, Lovas Zoltán. A 15 esztendős magyar tehetség nem a megszokott 250-es, hanem egy 500 köbcentis motor nyergében rótta a köröket. Lovas segítségére volt a tréningen a krosnóiak vezetőedzője, Ireneusz Kwieciński, aki nagyon sok jó tanáccsal látta el a debreceni versenyzőt a tréning folyamán. Sőt, a gyakorlás végén a tréner elmondta, szívesen látja Lovast a krosnói edzéseken is tavasztól.

Kwiecinski-Lovas
Ireneusz Kwieciński Lovas Zoltánnal…
Forrás: Boros Norbert

Az edzésen megjelent a debreceni és a krosnói salakmotorozás kiemelkedő alakja, Bódi László is, akit nagy örömmel fogadtak a vendégcsapat edzői, korábbi versenyzőtársai, Kwieciński és Janusz Stachyra.

Kwiecinski-Bodi.jpg
…és Bódi Lászlóval
Forrás: Boros Norbert

Az edzőtábor végén a Wilki vezetői elmondták, remekül érezték magukat Debrecenben, mindennel meg voltak elégedve, s amennyiben Lengyelországban kedvezőtlenül alakul az időjárás márciusban, akkor még az is előfordulhat, hogy két napra visszatérnek a cívisvárosba.

Nicki Pedersen csapata is itt edz majd

A debreceni előszezon a krosnói csapat látogatásával kezdődött, s a jövő héten már újabb alakulat látogat a Perényi Pál Salakmotor Stadionba: március 11-től 13-ig, azaz hétfőtől szerdáig a dán válogatott edzőtáborozik a cívisvárosban. A csapatvezető, Nicki Pedersen vezetésével a tervek szerint tíz vaspapucsos érkezik a skandináv országból, A szövetségi edző, Nicki Pedersen vezetésével tizenegy salakszóró képviseli a „dán dinamitokat”, köztük a Grand Prix-menő, háromszoros egyéni Európa-bajnok Mikkel Michelsen, valamint a GP nagydíj-győztes, Anders Thomsen. A két „nagyágyú” mellett az új generáció képviselői, Andreas Lyager, Mads Hansen, Benjamin Basso, Jesper Knudsen, Villads Nagel, Mikkel Andersen, William Drejer, Bastian Pedersen, illetve Nicolai Heiselberg gyakorol majd a hajdúsági salakos oválpályán.

Információ a szurkolók számára, hogy a dán válogatott edzései minden nap 10 órától 16 óráig tartanak, a nézők számára 12 órától lesz kapunyitás, s ingyen tekinthetik meg a tréningeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában