Kosárlabda

2024.02.01. 12:45

Kaposvárra látogat a DEAC kosárcsapata

Andjelko Mandics tanítványai egyre jobb formában vannak.

Haon.hu

A debreceniek egyre tetszetősebben játszanak

Forrás: DEAC-archív/Derencsényi István

A Körmenden aratott értékes győzelem és a legutóbbi NKA Universitas Pécs elleni parádés fordítás után újabb nagyon fontos mérkőzés vár a Debreceni Egyetem alakulatára Kaposváron. Andjelko Mandics együttese legutóbbi öt összecsapásából négyet megnyert, melynek köszönhetően a negyedik helyre sikerült felkapaszkodni a tabellán, így kedvező helyzetből vághatnak neki az alapszakasz utolsó harmadának – írta a deac.hu. 

A második félidőben erősek 

– Nyolc mérkőzés van hátra az alapszakaszból, ahol még bármi megtörténhet, de a következő fordulókon nagyon sok múlik majd, nem mindegy, hogy milyen mérleggel megyünk neki a hajrának. A válogatott szünetig van még három kőkemény meccsünk, ezeket mindenképp szeretnénk megnyerni, és akkor úgy gondolom, hogy reális esélyünk lehet a jelenlegi pozíciónk környékén végezni. –vélekedett a bajnoki szereplésről a csapat másodedzője, Drako Ivanovics, aki kitért arra a már-már tendenciává váló jelenségre is, miszerint a DEAC rendre a második félidőben fordítja a maga javára a győztes mérkőzéseket – fogalmazott, majd kiemelte: fizikálisan is rendben van az együttes. – A fiataloknak nyilván idő kell, hogy még jobban érezzék a játékot, de meglátásom szerint nem csak azért vagyunk jobbak a második félidőkben, mert a tapasztaltabb játékosok vannak a pályán, hanem mert sokkal fizikálisabbak és koncentráltabbak vagyunk ekkor – mondta a szakember. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában