DVSC

2024.01.12. 20:00

Szuhodovszki Soma: Fekszik nekem a Loki játéka

A középpályás úgy döntött, kilép a komfortzónájából, hogy újra megmutassa, mire is képes.

Molnár Szilárd

Szuhodovszki Soma az új Loki-mezben

Forrás: DVSC-archív

Többek között Marco Rossival is beszélt a váltásról Szuhodovszki Soma, a DVSC egyik téli szerzeménye. A Kecskemétről érkező játékos átigazolását mind a debreceniek, mind a Bács-Kiskun vármegyeiek klubrekordként – a Transfermarkt oldal szerint előbb 800 ezer euró lehetett a vételár, melyet a napokban korrigáltak 500 ezerre – jelentették be, ami egyrészt mutatja, hogy mennyire ragaszkodott hozzá a KTE, másrészt az, a piros-fehérek nagyon szerették volna csapatukban tudni a 24 esztendős középpályást. A játékos természetesen a Lokival tartott a gárda törökországi edzőtáborába, de előtte még válaszolt a HAON kérdéseire.

Fenntartja az éhséget

Kiderült, a labdarúgó jó pár ismerősével egyeztetett a klubváltás előtt, mert biztos akart lenni benne, a megfelelő alkalmat és klubot választja a továbblépéshez. – Úgy éreztük a menedzseremmel, eljött az ideje annak, hogy egy következő lépcsőfokot másszak meg a karrieremben, és a DVSC kiváló lehetőség számomra – hangsúlyozta. – Új impulzusok, emberek, taktika, kiléptem a komfortzónámból, hogy újra megmutassam magamnak és mindenkinek, mire is vagyok képes. Többször játszottam a Debrecen ellen korábban, párszor láttam is a csapatot a tévében, az európai kupameccseiket is megnéztem.

A gárda próbálja nagyon mélyről, kis passzos játékkal felépíteni a támadásait. Ez fekszik nekem, hiszen úgy érzem, a középpályán pont ezekben a kis területű játékokban, probléma megoldásokban vagyok jó.

Bízom benne, hogy ez a meccseken is ki fog jönni – ecsetelte a ballábas játékos, aki természetesen Marco Rossi szövetségi kapitány véleményét is kikérte az egyezség megkötése előtt. – Arra jutottunk, továbbra is fent kell tartanom az éhségemet, hogy még többet akarjak magamtól, és lehet ezt egy új klubban tudom leginkább kicsikarni magamból.

szuhodovszki-soma-loki-dvsc-debreceni-vsc-hajdu-bihar-haon-sport-labdarugas-debrecen-atigazolas-kecskemet
Szuhodovszki Soma középen
Forrás: Molnár Péter

Reméli, otthonra talál

Szuhodovszkinak Kecskeméten több, korábban a cívisvárosban focizó – Horváth Krisztofer, Nagy Krisztián, Nikitscher Tamás és Belényesi Csaba – csapattársa is volt, közülük leginkább utóbbival beszélgetett arról, mi is várhat majd rá új állomáshelyén. – Debreceni kötődésűként sokat mesélt a városról és a csapatról, ami segített a döntés meghozatalában.

Természetesen másokkal is egyeztettem, köztük barátokkal, olyan labdarúgókkal, akik magasabb szinten játszanak, mindenki pozitívnak ítélte a váltást.

– Egyelőre lakáskeresésben vagyok, addig egy szállodában lakom. Már vannak opciók, abban bízom, az edzőtábort követő napokban eldől, hova költözöm. Jó lesz majd egy kicsit rendezkedni, minél komfortosabbá tenni a helyet, remélem, valóban új otthonra találok – fogalmazott.

Portálunk arra is kíváncsi volt, a labdarúgóra helyez-e nyomást, hogy a hírek szerint magyar szinten igen komoly összegért szerződtette a Vasutas. A fedezet világossá tette, rossz lenne, ha ezt problémaként fogná fel. – Van rajtam nyomás, de ezt egy játékosnak büszkén kell viselnie, és megfelelő önbizalommal kezelnie.

Az átigazolási rekord azt jelenti, bíznak bennem a klubnál, és a szurkolóktól is jó visszajelzéseket kaptam eddig. Azon leszek minden erőmmel, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljek.

szuhodovszki-soma-loki-dvsc-debreceni-vsc-hajdu-bihar-haon-sport-labdarugas-debrecen-atigazolas-kecskemet
Elszántan készül
Forrás: Molnár Péter

Be akarja verekedni magát a kezdőbe

Szuhodovszki elmondása alapján leginkább a nyolcas pozícióban érzi jól magát, amikor mögötte védekezőbb, előtte pedig támadóbb szellemű társ van a középpályán. Kecskeméten is hasonló poszton szerepelt, bár egy kicsit másik játékrendszerben, magyarázta.

Hiszek benne, hogy a Loki szisztémájába is be fogok illeszkedni.

A stábbal és a csapattal nagy vonalakban már beszéltünk célokról, hogy mit kellene elérni. Nem tudom, mi lesz a vége, de bízom a minél jobb szereplésben. Remek lenne, ha meg tudnánk ismételni a tavaly tavaszi szereplést, és újra odaérnénk a dobogóra. Ennek tevékeny részese akarok lenni, így rövid távon az a célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe. Középtávon pedig, hogy jó teljesítménnyel segítsem a klubot. Ha ez megvalósul, majd meglátjuk beleférek-e Marco Rossi bő vagy szűk keretébe. Nagyszerű volna ismét odakerülni, hiszen a nyáron Európa-bajnokság lesz. De az még odébb van, nekem most Debrecenben kell minél jobban futballoznom, ez a legfontosabb!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában