Futsal

2024.01.13. 20:43

Debreceni győzelem a rangadón

A DEAC női futsalosai nagyot küzdöttek.

Haon.hu

A debreceniek végig higgadtan játszottak

Forrás: DEAC-archív

A DEAC női futsalosai szombaton a harmadik helyezett Tolna otthonában folytathatták a menetelésüket az NB I-ben. Együttesünk ezt megelőzően még nem kapott ki a mostani idényben a bajnokságban, ezzel szemben Reveland Zoltán tanítványai az utóbbi időben többször is botlottak, elég csak a miskolci vereségre vagy a Budaörs elleni döntetlenre gondolni – írta a deac.hu. 

– Az első félidőben mi játszottunk veszélyesebben, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Ennek pedig a tizenhetedik percben megittuk a levét, hiszen ekkor egy védelmi megingásunkat Nagy Noémi büntette meg. A második játékrész nem indult valami fényesen, ugyanis a középkezdés után néhány másodperccel Bajcsy Krisztina Mária duplázta meg a hazaiak fórját. Szerencsére a hátrányunk ellenére nem estünk kétségbe, ezt támasztja alá, hogy előbb Gajzágó Flóra szépített, majd a 28. minutumban Üveges Katalin egalizált. A hátralévő időben mentünk előre a győzelemért, és Fülöp Dia 39. percben szerzett találatával szerencsére be is zsebeltük a három pontot. Érdekesség, hogy mindhárom gólszerzőnk a kapusról kipattanó labdát juttatta a gólvonalon túlra – szerepelt a klub tudósításában.  

Lényeg a három pont 

– Az első félidőben több lehetőségünk volt, mint a hazaiaknak, mégis ők szerezték meg a vezetést. A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, rögtön “megettünk” egy középkezdés-variációt. 

A csapatot dicséri, hogy nem estünk össze, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Nem ez volt a legjobb meccsünk, de pozitívum, hogy így is megszereztük a három pontot – összegzett Quirikó Vivien. 

A tények: 

NB I 13. forduló 

2F-Bau Tolna Mözs–DEAC 2–3 (1–0) 

Tolna Városi Sportcsarnok, vezette: Álló Tibor, asszisztensek: Szabó Péter, Domokos Levente. 

Gólszerzők: Nagy N. (17.), Bajcsy (21.), ill. Gajzágó (25.), Üveges (28.), Fülöp (39.) 

A DEAC összeállítása: Kopjári, Fülöp, Nagy A., Horváth V., Hardon. Cserék: Pozsgai, Tóth N., Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában