Kézilabda

2024.01.14. 17:31

Gyakorlatilag biztosan továbbjutott a Loki a BL-ben: győzelem Podgoricában!

Habár akadozott az eleje, tükörsima győzelem lett a vége.

Orosz Krisztofer

Nem forgott veszélyben a győzelem

Forrás: Napló-archív

A debreceni lányok a hétközi Magyar Kupa-továbbjutást követően vasárnap Montenegróban léptek pályára, ahol a Buducsnoszt ellen mérkőztek. A cívisvárosiak a 16 órától kezdődő találkozón biztosan motiváltan futottak ki a podgoricai csarnokba, hiszen hatalmas lépést tehettek a továbbjutás felé. A sorsolást követően nagyjából mindenki úgy vélte, a balkániak ellen nem szabad alulmaradni, ha tavasszal is BL-meccset szeretnének játszani Szilágyi Zoltán lányai. Azt azonban aligha engedhette meg magának a DVSC Schaeffler, hogy úgy játsszon, mint a Vác ellen. A hétközi kupameccsen pontatlanabb volt a megszokottnál a Vasutas, s ez egy európai csoportmeccsen nem férhet bele. 

A találkozót a kék mezes Buducsnoszt kezdte, a fehér mezes debreceniek kapujában ezúttal Bartulovics kezdett. Hámori az első percben kettő perces figyelmeztetést kapott, nem haboztak a spanyol játékvezetők. Az első találatot üres kapura Pavicevic szerezte (1–0). Az első percekben akadozott a Loki játéka, a montenegróiak pedig megduplázták az előnyt, majd hamar megszerezték a harmadik góljukat.

Egészen hihetetlen módon a 11. percben még nem szerzett gólt a Loki, Attingré bombaformában védett, Szilágyi Zoltán időt is kért.

A rövid szünetet követően megtört a jég: Kácsor megszerezte az első találatot. Vámos Petra gyorsan meg is duplázta a gólok számát, Hámori pedig ki is egyenlített (3–3). Vámos Míra a 13. minutumban már a vezetést szerezte meg a Vasutasnak, a hazaiak trénere gyorsan időt is kért. A folytatásban mindkét gárda támadójátéka akadozott, igazi küzdelmes meccs volt. Öt perccel a félidőt megelőzően 10–9-re a hazaiak vezettek, a szünetre azonban 11–11 volt az állás. 

Eldőlt a meccs 

A fordulást követően a debreceniek szerezték az első gólt, az elutazó cívisvárosi szurkolók pedig egyre hangosabbak lettek. A második félidő eleje is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: agresszív védekezés és akadozó támadójáték mindkét oldalon. A 40. percben 14–17 állt az eredményjelzőn, csak a Vasutason múlott, mikor döntik el végleg a mérkőzést. A hazaiak csak egyéni hibákat követően találtak be, míg Vámosék sokkal kombinatívabban játszottak. A 44. minutumban már négy volt a felek között. Kicsit az volt az ember érzése, annyit tesz bele a meccsbe a Loki, amennyit kell. A négygólos különbség állandósult a meccsen, hajdúsági szempontból kényelmes mederben csordogált az összecsapás. A hazaiak egyébként abszolút legjobb játékosa Niakaté, meglepő lenne, ha a következő években is Podgoricán pallérozódna. Az utolsó 10 minutumra fordulva kezdték kicsit túlpörögni a találkozót a hazaiak, a DVSC Schaeffler pedig nagyon rutinosan kézilabdázott. A fehér mezesek szurkolói már-már extázisban ünnepeltek.

Szerencsére a végére teljesen eldőltek a lényegi kérdések, a Loki 21–27-re győzött.  

A tények:

Buducsnoszt–DVSC Schaeffler 21–27 (11–11) 

Buducsnoszt: Attingré – Marsenic, Markovic, Vukcevic, Popovic, Niakate, Caliskan. Cserék: Giegerich, Godec, Ivanovic, Agovic, Radevic, Tomova, Kadovic, Pavicevic, Nikolina Vukcevic. 

DVSC Schaeffler: Bartulovics – Hámori, Töpfner, Haggerty, Planéta, Vámos, Vámos M. Cserék: Gabriel, Johansson, Füzi-Tóvizi, Grosch, Jovovics, Petrus, Hornyák, Kácsor. 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában