Atlétika

2024.01.28. 19:48

Egyéni csúccsal nyitotta a fedett pályás szezont Kozák Luca

A DSI sportolója 60 síkon állt rajthoz Nyíregyházán.

Haon.hu

A már olimpiai kvótával rendelkező Kozák Luca vasárnap a vb-döntőig menetelt

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Nemzetközi versenyt rendeztek szombaton a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban, a viadalon három korosztályban a DSI Debrecen népes különítménnyel képviseltette magát, közölte a Debreceni Sportcentrum honlapja. Az atléták több számban is megmérettették magukat és értek el jó eredményeket, 11-en felállhattak a dobogóra, többen megjavították egyéni csúcsukat, illetve a fiatalok a felnőttek között is megállták a helyüket.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca is megkezdte a fedett pályás szezont, ám nem klasszikus számában állt rajthoz, hanem szokásához híven első versenyén 60 síkon hangolódott a szezonra. Suba László tanítványa az előfutamban 7.60-as új egyéni rekorddal teljesítette a távot és jutott tovább. A döntőben négy századot javítva idején, 7.56-nál megállítva az órát Sulyán Alexa, a MATE-GEAC sprintere mögött a 2. helyen száguldott át a célvonalon.

Női 800 méteren két debreceni atléta is felállhatott a dobogóra, Kuszkó Lara 2:23.30-as idővel másodikként, Szász Abigél pedig 2:26.11-as idővel harmadikként végzett a 14 fős mezőnyben. A Keszthelyi Szonja, Ács Alíz, Hidvégi-Rácz Luca, Darai Laura összetételű 4×200-as női váltó nem talált legyőzőre, az 1:46.77-es idő aranyérmet ért. Az ifjúságiak között Ács Alíz 60 gáton állt rajthoz és zárt harmadikként ezen a távon (9.18).

A férfi atléták is szorgosan gyűjtötték az érmeket, összesen hat medállal zárták az egynapos versenyt. Távolugrásban ketten is felállhattak a dobogóra, Pintér Erik (6.90) a legmagasabb, Hodossy-Takács Sámuel (6.82) pedig a harmadik fokára. A juniorok között is dupláztak a debreceni fiatalok, 60 gáton Török-Kelemen Tamás 8.68-as idővel bizonyult a leggyorsabbnak, míg Chrobák Gergő 9.26-nál megállítva az órát, a 3. helyet szerezte meg. Ugyanebben a korosztályban súlylökőink szintén két érmet szereztek, Tóth Nándor 15.38-as új egyéni csúccsal győzött, Chrobák Gergő pedig pontosan 13 méterre módosítva rekordját a bronzmedált vehette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában