Atlétika

2024.01.26. 16:57

Már biztos! Kozák Luca indul a fedettpályás világbajnokságon

Haon.hu

Lucán kívül több magyar bajnok atléta is rekortánra léphet a világversenyeken

Forrás: NS-archív

Versenydömpingre lehet számíthatani idén atlétikában. Olimpián, szabadtéri Eb-n, és fedettpályás világbajnokságon is indulnak magyarok – olvasható a DSI Debrecen közlésében.

Mint írják, még csak pár hete kezdődött a fedettpályás szezon, a DSI Debrecen atlétái már több versenyen is rajthoz álltak, és hét érmet gyűjtöttek a viadalokon. Ám ha előre tekintünk, azt láthatjuk, világversenyekből sem lesz hiány az előttük álló hónapokban. Márciusban fedettpályás világbajnokságot rendeznek Glasgow-ban, júniusban szabadtéri Európa-bajnokságon lépnek rekortánra a kontinens legjobbjai, július 26-tól pedig elrajtol Párizsban az olimpia.

Az már biztos, hogy a DSI Debrecen kiválósága, Kozák Luca rajthoz áll 60 gáton Glasgow-ban, de Suba László tanítványa a 2023-as magyar bajnokságon – első magyarként – olimpiai kvótát érő idővel ért célba, így készülhet 100 gáton az ötkarikás játékokra.

Lucán kívül több magyar bajnok atléta is rekortánra léphet a világversenyeken, melyre jó eséllyel pályázik a gátas Kerekes Gréta, a gerelyhajító Szilágyi Réka, a rúdugró Klekner Hanga és a magasugró Török Gergely is.

A kiválóságokra a márciusi vb előtt még több hazai és nemzetközi verseny vár, az előttünk álló hétvégén például Nyíregyházán mérettetik meg magukat, Kozák Luca pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) arany kategóriás fedettpályás viadalán áll majd rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában