DVSC

2024.01.13. 11:39

Baranyai Nimród: Nem nyaralni jöttünk, folyamatosan zajlik a munka

A DVSC labdarúgója szerint mindenki a maximumot nyújtja.

Orosz Krisztofer

A Vasutas jobbhátvédje szerint hinni kell az elévgzett munkában

Forrás: DVSC-archív

A Debreceni VSC jelenleg Törökországban edzőtáborozik. A Vasutas már túl is van egy tesztmérkőzésen, amelyen egy találattal legyőzték román riválisukat. Dzsudzsák Balázsék a hét elején Budapestről indultak útnak, s néhány órával később Isztambulba érkeztek, hogy aztán belevessék magukat a kemény munkába. Az utazásról és az első napok benyomásairól a cívisvárosiak fiatal jobbhátvédje, Baranyai Nimród nyilatkozott a Haonnak. – Az első napon egy regenerációs edzés volt, hiszen egész nap utaztunk, ráadásul Budapesten is aludtunk. 

Kedden és szerdán is kettőt edzettünk, elég megterhelő volt. Mi is tudjuk, hogy az első hét általában a legkeményebb, folyamatosan két tréning.

Remek helyen és környezetben készülhetünk. Bár esett az eső, az sem volt biztos, hogy rámehetünk a gyepre, de sikerült végül megoldani – kezdte. 

Túl az első tesztmeccsen 

Habár minden vezetőedző hangsúlyozza, nem az eredmény a legfontosabb a felkészülési időszakban játszott meccseken, mégis minden apró siker hozzájárulhat a sikeres alapozáshoz. Baranyai Nimród 45 percet kapott Szrdjan Blagojevics vezetőedzőtől, s a tőle megszokott küzdőszellemben robotolta végig a félidőt. A futballista elmondta, mindig remek érzés pályára lépni, s szerencsére sok szép megoldást láthattak a nézők. – Kettéosztotta a szakmai stáb a csapatot, mindenki félidőzött. Az első játékrész nem hozott gólt, de a miénkben Vajda villant egyet, így nyertünk. 

Persze, nem az eredmény a legfontosabb, de sok szép dolgot csináltunk, amelynek nagyon örülök. A második meccsen mindenki 60 percet fog játszani, a többi pedig a szokásos 90 perces lesz.

Nagyon fontos meccseink lesznek februárban, a lehető legjobb formában kell lennünk – folytatta. 

Építheti a közösséget 

Baranyaitól megtudhattuk többek között, hogy Bódi Ádámmal lakik egy szobában Törökországban. Portálunk arra is kíváncsi volt, vajon mivel ütik el szabadidejüket a labdarúgók? Hamar meg is érkezett a kérdésre a válasz. – nincs túl sok szabad percünk, folyamatos a munka – mondta. Ugyanakkor a saját nevelésű futballista úgy fogalmazott, a csapatszellemnek mindig jót tehet egy edzőtábor. – Nyilván az egyik legnehezebb része a 18 napos edzőtábornak, hogy távol vagyunk a szeretteinktől, de profik vagyunk, tudjuk, ezzel jár. 

Szerencsére remek a közösség, amikor van szabadidőnk, mindenki megtalálja a közös hangot. 

Az viszont igaz, hogy gyorsan telnek a napok, nem sokat tudunk „bratyizni”, de szoktunk Fifázni vagy kártyzázni, a legtöbb időt viszont az edzőpályán töltjük – nyilatkozta a labdarúgó. 

Baranyai végezetül elárulta, sok edzőmeccs vár még rájuk, de a cél, hogy az első bajnoki meccsre legyenek csúcsformában. A hátvéd hangsúlyozta: sűrű február előtt állnak, amelyből a lehető legjobban jönnének majd ki. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában