Vármegyei foci

2023.12.18. 07:00

„Különleges érzés volt az Anfield Stadionból végigizgulni a Földes–Esztár meccset” – a „megye II.” legjobb aranyköpései

Az edzők sokszor a nyilatkozataikban vezetik le a feszültséget, olykor sommás, máskor vicces értékelést produkálva.

Molnár Szilárd

A másodosztályban is nagy a küzdelem

Forrás: Molnár Péter

A labdarúgó vármegyei másodosztályban is befejeződtek az őszi küzdelmek, nem járja át a frissen pirított szotyi illata a lelátókat, nem veri már fel hangos szurkolás a sporttelepek meghitt csendjét.

Portálunk lelkes olvasói már megszokhatták, hogy „megye II.” eseményeiről is hétről hétre lelkiismeretesen beszámoltunk: tűpontos végeredményeket, összeállításokat közöltünk, illetve egy-egy emlékezetesebb momentummal igyekeztünk külön is foglalkozni.

A másodosztályra különösen igaz, hogy nincs fizetés – igaz, edzés sem nagyon –, így a vidéki Messik, Ronaldók, Mourinhók és Mourinhák tényleg a játék szeretetéért áldozzák be a hétvégéiket.

Viszont épp ezért szinte senki nem fogja vissza magát, a meccseken remek beszólásokat lehet hallani mind a nézőtérről, mind a játékosoktól. No meg az edzőktől, akik sokszor a nyilatkozataikban vezetik le a feszültséget, olykor sommás, máskor vicces értékelést produkálva. Nálunk pedig már hagyomány, hogy mindnyájunk szórakoztatására ezekből az aranyköpésekből – ahogy korábban az első osztályból is – kiválogatjuk, és csokorba szedjük a szerintünk legjobbakat.

Íme a 2023 legviccesebb edzői megnyilvánulásai a másodosztályból:

DLSE–Blondy FC Esztár 2–2 (0–0)
Vajas Vera (Blondy FC Esztár): Nekünk jól fog esni a lecsó.

Báránd KSE–NSC Nagyhegyes 3–4 (3–1)
Fülöp András (Báránd): Teljes megsemmisülés. Tanulóévben vagyunk, de nem gondoltam, hogy ilyenben!

Józsa SE–Nyírmártonfalva SE 2–2 (0–2)
Konyári Sándor (Nyírmátonfalva): Amilyen rosszul indult a mérkőzés, olyan rossz lett a vége is.

Konyár DSE–Blondy FC Esztár 1–2 (1–0)
Vajas Vera (Blondy FC Esztár): A kis hal is jó hal.

Hajdúhadházi FK–Tiszacsege 0–4 (0–3)
Nagy István Zsombor (Hajdúhadház): Regényt tudnék nyilatkozni, valószínűleg sokan megsértődnének! Nem teszem, az első húsz perc alapján megérdemelt vendég győzelem! Kedden várok mindenkit edzésre.

Nyírábrány–Téglás VSE 8–3 (4–1)
Nagy Imre (Téglás): A múlt heti győzelmet pár emberem túlértékelte, és bele is nézett az éjszakába tegnap, a 35 fok pedig megtette a hatását.

Földes KSE–Blondy FC Esztár 2–3 (1–1)
Vajas Vera (Blondy FC Esztár): Különleges érzés volt az Anfield Stadionból végigizgulni a Földes–Esztár meccset. Azért, hogy hat ponttal még szebbé tették a napomat a srácok, nem lehetek elég hálás! Már csak egy Szoboszlai-gól hiányzik.

Nádudvari SE–Báránd KSE 7–1 (2–1)
Gere Csaba (Nádudvar): A felújított öltözőnkbe lassan visszapakolunk, és végre megtalálták a játékosaim a góllövő cipőiket.
Fülöp András (Báránd): Amíg nem hisszük el, hogy nyerni tudunk, addig nem fogunk. Az edzésmenőkből futballisták kellenek!

Polgár VSE–Nyírmártonfalva SE 4–0 (1–0)
Konyári Sándor (Nyírmátonfalva): Labdabirtoklásban, játékban, helyzetekben is a hazaiak fölé nőttünk. Szerencsére edzők hada volt ma a pályán – további sok sikert nekik –, aminek meg is lett az eredménye, minden húzásuk bejött. Egy csapat, egy edző, egy csapatkapitány, ez ma megbukott a sok szöveg, és a túl sok hozzáértő miatt.

varmegyei-masodosztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Vajas Vera, az Esztár edzője
Forrás: Kiss Annamarie

Bocskai SE–Hajdúhadházi FK 9–1 (5–0)
Nagy István Zsombor (Hajdúhadház): Az ilyen nagy arányú vereségre nincs semmilyen magyarázat. ”Kifújták az orrunkat”, mert amíg agyban nem tudjuk rendbe tenni magunkat. Amíg edzésen csak öten–hatan vagyunk, amíg a pályán nem tudunk ütni-vágni, küzdeni, addig sajnos ilyen eredmények fognak születni!

SRE Komádi–DLSE 1–1 (1–1)
Benedek Barna (DLSE): Szeretnék gratulálni a Komádinak a csupaszív játékhoz, és külön szeretnék gratulálni a szövetségnek, hogy a Komádi pályáját játékra alkalmasnak minősítette!

Hajdúdorog SE–Polgár VSE 5–0 (2–0)
Varga Gábor (Polgár): Az a baj a mai játékkal, hogy nagyon meleg volt, de nemcsak nekünk, hanem a játékvezetőnek is.

Blondy FC Esztár–Báránd KSE 5–2 (2–2)
Vajas Vera (Blondy FC Esztár): Várhidi Attilának üzenem, hogy most nem leszek filozofikus, csak boldog. A tizennyolcadik percben is tudtam, hogy itthon fogjuk tartani a három pontot.

Nyírmártonfalva SE–Nyírábrány 4–0 (2–0)
Küzmös György (Nyírábrány): Egy nagyon jó teniszmérkőzésen maradtunk alul.

Blondy FC Esztár–SRE Komádi 2–1 (1–0) 
Vajas Vera (Blondy FC Esztár): Nem vagyok telhetetlen. Három pont, az három pont! Örülök, hogy minden játékosom pályára tudott ma lépni, és nem mellesleg a toroskáposzta is isteni lett!

Nádudvari SE–Ebesi SBKE 7–3 (3–2)
Leiter Bálint (Ebes): Amilyen jól kezdtük a mérkőzést, olyan rosszul végződött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában