Futsal

2023.12.22. 15:37

Első gólját szerezte a DEAC futsalcsapatának kapusa

Faragó Ádám szerint a Debreceni Egyetem alakulata felnőtt a feladathoz a Nyírbátor elleni ütközeten.

Haon.hu

Faragó Ádám a gólja után ünnepelt a társaival

Fotó: DEAC

A DEAC férfi futsalcsapata remek előkarácsonyi ajándékkal lepte meg a szurkolóit csütörtök este. Tihanyi Csaba legénysége a felsőházba jutás szempontjából fontos meccsen verte 5–0-ra a Nyírbátort. Faragó Ádám a védései mellett a 38. percben góllal vette ki a részét a fölényes diadalból. A mérkőzés tapasztalatai mellett a találatáról is beszámolt a klubja honlapjának.

Kívülről úgy tűnt, hogy minden szempontból tökéletesen alakult az év utolsó bajnokija.

Ezt meg tudom erősíteni, én is azt éreztem, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Talán ez volt az első olyan mérkőzésünk a szezonban, amelyen az elejétől a végéig betartottuk a taktikai utasításokat. Szintén fontos volt, hogy a helyzeteinket ezúttal jó százalékban értékesítettük. Már a második percben megszereztük a vezetést, ami döntően befolyásolta a találkozót, hiszen ezt követően az ellenfelünknek módosítania kellett a harcmodorát. Tisztában voltunk vele, hogy mekkora téttel bírt ez a meccs, de szerencsére megbirkóztunk a nyomással.

Neked is kiválóan alakult a meccs, hiszen lehúztad a rolót, emellett be is vetted a nyírbátori kaput.

Hatalmas bravúrt ezúttal nem kellett bemutatnom, ami a csapattársaim érdeme is, mivel remekül működött a védekezésünk. A gólommal kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy amikor elrúgtam a labdát, már bizakodtam. Az egyik nyírbátori védőnek lett volna lehetősége a tisztázásra, ám ez mégsem jött össze neki. Először voltam eredményes az NB I-ben, így a lefújás után a srácokat meg kellett vendégelnem, de ezt örömmel tettem.

A hetedik helyről várhatjátok a folytatást. Mekkora esélyt látsz a felsőházra?

Nem a saját kezünkben van a sorsunk, ettől függetlenül bizakodó vagyok. Négy meccsünk lesz még az alapszakaszban, ezek közül papíron kettő könnyebb, kettő pedig nehezebb lesz. Minden összecsapást úgy kell felfognunk, mintha az életünk múlna rajta. Egyébként a célunk eléréséhez bravúr is kell majd.

Mik a terveid a pihenőre?

Felemás érzéseim vannak a szünet miatt, mivel lendületbe jöttünk, ezért talán nem a legjobbkor jött nekünk. A karácsonyt a szeretteimmel fogom tölteni, az egész család össze fog gyűlni, vagyis sokan ünneplünk majd. Január elején lesz az első edzésünk, de addig egyéni feladatokat kell elvégeznünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában