Járművek seregszemléje

2024.05.16. 17:22

Őrület! Autóval is focizhattok a Debrecen Drive programján. Te kipróbálnád? – fotókkal, videóval

Kelet-Magyarország legnagyobb járműipari rendezvénye idén is várja látogatóit. Május végén újra megnyitja kapuit a Debrecen Drive, ami számos újdonságot, és igazi családi napot ígér az érdeklődőknek.

Balogh Efraim

Debrecen Drive 2024: igazi családi nap várja az érdeklődőket, többek között a képen szereplő rendhagyó „focis” programmal is

Forrás: Molnár Péter

Az elmúlt évek sikerei után negyedjére is megrendezik a Debrecen Drive elnevezésű nagyszabású autós seregszemlét május 25-26-án. Ez a két nap nemcsak a látványról és az izomautókról fog szólni, igaz, mintegy 50 ezer négyzetméteren 800 járművet lehet majd megtekinteni. A Night Drive, a Crazy 5K Sprint vagy épp a VR-élmények mellett a szervezők fontosnak tartják, hogy a lóerőkön túl családi nap is legyen az esemény, melynek részleteiről csütörtök délután számoltak be a Víztoronykertben. A Nagyerdei Stadion területén pedig ezt követően a sajtótájékoztató legvagányabb jelenete játszódott le…

20240516_Debrecen Drive sajttáj_MP_HBN-13 Papp László
Papp László polgármester (középen) szerint a Debrecen Drive utat mutathat a következő 10, akár 20 év közlekedésére nézve
Forrás: Molnár Péter

Debrecen Drive 2024: világviszonylatban is egyedülálló kiállítás készül

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője rávilágított: a Debrecen Drive Kelet-Magyarország legnagyobb járműipari rendezvényévé nőtte ki magát; tavaly 35 ezren vettek rajta részt. A programokkal kapcsolatban azt mondta, nehéz lenne mindent egyszerre kiemelni, hiszen 100 feletti az az eseményszám, amivel várják az érdeklődőket. Emellett minden eddiginél több szakmai kiállító fogja képviseltetni magát.

Világviszonylatban is egyedülálló újdonsággal rukkolnak elő a szervezők: százas nagyságrendű kisautó-sereget tekinthet majd meg a közönség (ezek között előfordul olyan is, amelyet elektromos motor működtet). Ahogy korábban, úgy most is megjelennek a régióból a szalonok, melyek új járműveiket fogják bemutatni.

Felhívta a figyelmet az ár-érték arányosságra is: – Ha valaki megveszi a belépőjegyet, akkor ezután nem kell semmiért sem fizetnie. Minden élményelem legalább egyszer benne van a jegyárban, ilyen többek között a VR-terem vagy a Crazy 5K Sprint (a Crazy 5K Sprint a Debrecen Drive-ok tekintetében is nagyon népszerű program – a szerk.) Emellett fontos, hogy nagyon család- és vásárlóbarát a rendezvény: ha valaki étellel-itallal érkezik, behozhatja. Itt akár 4-7 órát is eltölthetnek az emberek – szögezte le Miklósvölgyi Péter. Hozzátette, piknikezni is nyugodtan lehet, a cél, hogy a szakma és a közönség is jól érezze magát.

A Debrecen Drive utat mutathat a következő 10, akár 20 év közlekedésére nézve

Papp László polgármester hangsúlyozta, hogy a Debrecen Drive-nak két fontos aspektusa van a város életére nézve: egyrészt az olyan minőségű és tematikájú rendezvények sorába illeszkedik, melyek országos szintű érdeklődést váltanak ki, és jó hatást gyakorolnak a város megítélésére. Másrészt pedig rámutatott, hogy Debrecen az európai autóipar jövőjének egyik fellegvárává válik a 2020-as évek második felére, ugyanis az elektromobilitás centruma is itt alakul ki a kontinensen.

– A Drive alkalmas arra, hogy jövőképet vázoljon fel a járműipar iránt érdeklődők számára, miként fog kinézni a közlekedés 10, 15, 20 év múlva – húzta alá a polgármester. Megjegyezte, a Debrecen Drive nemcsak a kiállításról szól, hanem ki lehet majd próbálni az eszközök jelentős részét is.

Debrecen Drive, Debrecen Drive 2024, Nagyerdei Stadion, Nagyerdei Víztorony, Debrecen, Haon
Debrecen Drive 2024: nem kell aggódni, idén is nagyon menő járművek lesznek a Drive-on
Forrás:  Molnár Péter

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja úgy gondolja, hogy a debreceniek nyitott szemmel járnak, és van ötletük, kitartásuk és erejük az ilyen programok megvalósításához. Elmondása szerint a rendezvény annyira sikeres, hogy mások már azt kérdezik, hogyan lehetne több hazai településen megtartani. Hozzátette, a szakmai konferenciákat is érdemes látogatni, melyeken biztosan szerezhetnek az résztvevők új ismereteket.

Idén is lesz Schaeffler Mini Drive – ezt Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője jelentette be. Arra bátorította az érdeklődőket, hogy vegyenek részt a Drive-on, mivel ez egy ritka lehetőség arra, hogy olyan dolgokat lássanak, melyeket máshol nem lehet.

Szántó Csaba, a Trans-Sped Csoport logisztikai vezetője szintén kiemelte, hogy családi napként tekintenek a rendezvényre. Ékes bizonyítéka ennek, hogy Nyugat-Magyarországról érkező kollégáiknak buszokkal segítenek eljutni Debrecenbe, tavaly több mint 1300 munkatársuk jelent meg családtagjaikkal kiegészülve. A cégcsoport egy új generációs, 480 lóerős szerelvénnyel készül az eseményre, valamint egy olyan kamionnal, amelyen kézműves foglalkozásokat fognak majd tartani. Emellett targoncás versenyre is várják a jelentkezőket (eddig több mint százan neveztek), melynek összdíjazása 100 ezer forint.

A Night Drive Debrecen legnépszerűbb programjai közé tartozik

Máthé Zsófia, a Metál-Sheet Kft. értékesítési és marketing vezetője rámutatott: korcsolya, BMX, motoros és táncshow is szerepel a kínálatban. Elmondta, a legtöbben a Night Drive Show és Taskó Rodrigó iránt érdeklődnek. Az ínyencek nagy örömére olyan autókat is be fognak majd mutatni, amelyeket eddig még nem láthatott a Drive közönsége: lesznek Rollce-Royce-ok is a kiállított járművek között.

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője a lenti videóban látható (gyermekbarát) Jaguarról is szót ejtett, ami elmondása szerint mintegy ötmillió forintot ér, benzinmotor és kuplung is van benne. A helyszínekről is beszélt, a Nagyerdei körúton található körforgalom felől lesz a bejárat, a „csúcsragadozókat” a stadion területén lehet majd megtekinteni, és örülhetnek a repülők rajongói is, ugyanis lesz majd modellbemutató. A Ködszínház környékén a gyermekeknek szóló programok lesznek, az Északi Rendezvénytéren pedig tuningautókat tekinthetnek meg az érdeklődők – utóbbira korábban még nem volt példa.

Végül, a sajtótájékoztató legvagányabb pillanataiban rendhagyó módon „lőttek” kapura többen is a résztvevők: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában