Kosárlabda

2023.09.30. 09:24

A vereség ellenére több van a DEAC kosarasaiban

Neuwirth Bence szerint az agresszivitás hiányzott belőlük.

Orosz Krisztofer

Hiába játszott jól Neuwirth, ez sem volt elég a debrecenieknek

Forrás: NS-archív

A DEAC férfi kosarasai is elkezdték a szezont pénteken este. A debreceniek az Oroszlány együttesét fogadták, s noha a mérkőzés előtt a debreceniek számítottak a találkozó esélyeseinek, egészen másképp alakult az összecsapás. Az ütközet elején már látszott, a vendégek komolyan veszik a találkozót, egészen magas hőfokon kosaraztak. Sikerült is ellépniük de Andjelko Mandics legénysége vissza tudott kapaszkodni. Ahogy telt az idő egyre inkább látszott, nagyon meg kell szenvednie a jó eredményért a hazaiaknak. A végére azonban a sok hiba megbosszulta magát, olyan előnyre tett szert a narancs mezes Oroszlány, amivel már nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak, így 59–80-ra elveszítették a szezonnyitót. 

Több volt benne 

A találkozón sok fiatal szóhoz jutott debreceni részről. Egyikük Neuwirth Bence, aki 17 percet töltött a pályán, s okozott is gondot a vendégek védekezésében. A fiatal kosárlabdázó a Haonnak értékelte a meccset. – A végeredmény nem mutatja reálisan azt, ami a csapatban van. Rengeteget dolgoztunk a felkészülési időszakban, több van bennünk, ezt bátran állíthatom. Úgy érezte, hogy leginkább a meccs utolsó szakaszában tűnt el mindenkiben a remény, hiszen telt az idő a hátrány pedig nem csökkent. 

Talán az is megfogott bennünket, hogy sok játékos érkezett hozzánk, első hazai meccs, meg voltunk kicsit illetődve.

Persze, profi sportolók vagyunk, ezekkel meg kell birkóznunk, hiszen a vendégek is ugyanezen a pályán arattak győzelmet – fogalmazott a kosárlabdázó, aki szerint nehezen kezelték a nyomást, de azon fognak dolgozni a jövő héten, hogy ki tudják javítani a hibákat. 

Hiányzik a keménység 

Bár a szezon elején járunk, s a nagy edzők mindig azt hangoztatják, nem ekkor kell csúcsformában lenni, mégis nagy különbség volt a felek között. A DEAC kosarasa is erre mutatott rá portálunknak. – Nem is feltétlen a játékkal volt gondunk, mert ha megnézzük, három játékrészen keresztül partiban voltunk és voltak szép akcióink. 

Hozzáállásban hiányzik egy kis keménység, de ezen lehet dolgozni és fogunk is.

Amennyiben ezt helyre tudjuk tenni, biztosan jobban fogunk teljesíteni. Mivel profik vagyunk, ez nem lehet kifogás, de tény, hogy csak mi tudunk rajta változtatni – fogalmazott. 

Neuwirth Bence végzetül elmondta, sok érkezője van a csapatnak, de ők mind-mind minőséget képviselnek, s a rossz rajt ellenére úgy érzi, reális cél lehet a legjobb négybe kerülés a szezon végén. 

A tények: 

Tippmix Férfi NB I./A., 1. forduló 

DEAC–MVM-OSE Lions 59–80 (11–17, 23–22, 14–15, 11–26 ) 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, Vezette: Benczur Tamás, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György) 

DEAC: Edwin – Mócsán – Neuwirth – Williamson – Buljevic Cserék: Drenovac, Buckles, Kenéz, Várszegi, Ságodi, Czermann, Hőgye 

MVM-OSE Lions: Riddley – Balsay – Gholston – Thomas – Polutak Cserék: Hollis Jefferson, Illés, Árva, Werner, Szabadfi, Gáspár, Rujak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában