Kosárlabda

2023.09.26. 16:59

Betegség miatt határozatlan időre kidőlt a DEAC kosarasa

A tehetséges sportolónál egy rutinvizsgálat mutatta ki a problémát.

Haon.hu

Kovács Ákos az egyik legnagyobb magyar tehetségnek számít

Forrás: Napló-archív

Körülbelül másfél évvel ezelőtt, egy rutinszerű orvosi vizsgálat mutatta ki, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémia egyik legígéretesebb tehetsége, a felnőtt együttesnél is rendre fajsúlyos játékpercekhez jutó Kovács Ákos egy meglehetősen ritka, jóindulatú gyermekkori csontvelőbetegségben szenved – írta a deac.hu. 

Újra előjött 

Néhány hónapos kényszerpihenőt követően szerencsére az ifjú kosaras vérképe javulni kezdett, így visszatérhetett a parkettre és habár állapota nyomán olykor érezhetően fáradékonyabb volt a megszokottnál, becsülettel végigküzdötte a 2022-23-as bajnoki idényt, mi több, a debreceni diadallal záruló U20-as nyolcas döntő all-star csapatába is beválasztották. Sajnálatos módon azonban május végén újra kedvezőtlen eredményt produkált, ebből kifolyólag az U20-as válogatottal sem tudott részt venni a nyári Európa-bajnokságon, sőt, orvosai tanácsára ideiglenesen sportkarrierjét is felfüggesztette. Jó hír, hogy betegsége csontvelő-transzplantációval gyógyítható, melynek már az előkészületi fázisában jár, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, hamarosan teljesen felépül, és újra a pályán láthatjuk majd. A gyógyulás folyamata viszont hosszadalmas, így az bizonyos, hogy az idei szezonban nem számíthat rá Andjelko Mandics vezetőedző. 

Megdöbbentek a híren

A DEAC szakosztályának vezetője, Becsky István együttérzését fejezte ki utánpótlásműhelyünk növendéke felé, valamint biztosította a klub maximális támogatásáról. – Az egész DEAC-családot megdöbbentette a hír, elképesztően sajnáljuk, ami Ákossal történt. 

Nagyon komoly szerepet szántunk neki az előttünk álló idényben, véleményem szerint a bajnokság egyik legjobb U23-as játékosa lett volna, aki egyben a jövő magyar kosárlabdázásának egyik legnagyobb ígérete is. Az élet sajnos most keresztülhúzta számításainkat, de bízom benne, hogy hamarosan újra láthatjuk majd a játéktéren. Természetesen a klub részéről lehetőségeink szerint minden segítséget megadunk számára ebben a nehéz helyzetben.

Ezúton is sok erőt és kitartást kívánok neki és az egész családnak, szorítunk érte és várjuk vissza – nyilatkozta a sportvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában