Kosárlabda

2023.09.29. 20:18

Vereséggel kezdte a szezont a DEAC kosárcsapata - fotókkal

Rosszul kezdett a debreceni csapat, majd vissza tudott jönni a meccsbe, végül simán nyert az Oroszlány.

Orosz Krisztofer

Nagyot küzdöttek a debreceniek, de nem sikerült megverni az Oroszlányt

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC kosarasai is elkezdték a szezont a 2023/24-es kiírásban. A hazaiak a az MVM-OSE Lions csapatát fogadták az első fordulóban. Az idény első meccsén mindig nehéz megjósolni, milyen formában van egy együttes, ahogy azt is, hogy ki az esélyes egy-egy összecsapáson. A hazai lelátó mindenesetre megtelt, a cívisvárosi szurkolók reménykedtek a győzelemben. A narancs mezben játszó oroszlányiakat sok szurkoló kísérte el, akik meglehetősen hangosak voltak a kezdést megelőzően. 

Az első játékrész némi csúszással indult, de Mócsán Bálintot ez sem zavarta, gyönyörű egyéni alakítást követően megszerezte a találkozó első kosarát. Az első tripla azonban a narancssárgában játszó oroszlányiaké volt. Az összecsapás első perceiben mindkét fél sok technikai hibával játszott. A kapkodásból jobban jöttek ki a vendégek, az 5. percben már 2–8 volt az állás. Andjelko Mandics vezetőedző nem volt elégedett a látottakkal, akadozott a fehér mezesek gépezete. A bírói ítéletek sem mindig kedveztek a debrecenieknek. Ki is kérte első idejét a 6. percben Mandics, ekkor 5–12 szerepelt az eredményjelzőn. Mócsán továbbra is ihletett formában kosarazott, gyönyörű triplájának köszönhetően elkezdett zárkózni a DEAC. A játékrész utolsó percéhez közeledve már héttel is vezettek a vendégek, ami Drenovac büntetőivel egyre csökkent (11–17). 

Magasabb fordulatszámon pörögtek 

A második tíz percet lendületesebben kezdte a DEAC, tudtak is faragni hátrányukból, egy perc alatt egyre csökkent a különbség (16–17). Hamar át is vette a vezetést a hazai gárda, amelyre a vendégek vezetőedzője időkéréssel reagált (19–17). Olyannyira jól sikerült a „szünet”, hogy egy perc alatt 8-at dobtak az oroszlányiak, Mandics időkérése következett (19–25). Megállás nélkül gyűrték egymást a felek. Williamson pillanatai következtek, pontjaival elkezdte a zárkózást a DEAC (22–25). Egyre magasabb fordulatszámon pörögtek a cívisvárosiak, ám bánatukra a vendégek is jó napot fogtak ki. A 17. minutumra sikerült az egyenlítés: Mócsán remek kosarat szerzett (31–31). Buckles a 18. percben már a harmadik tripláját szerezte, s megfordította az állást (34–33). Az utolsó másodpercekben azonban valami szétesett, így 34–39-es állásnál vonultak az öltözőbe a felek. 

A nagyszünetet követően sok hibával kezdtek a felek, az első pontokat a DEAC szerezte. A harmadik játékrészben ismerős arcot is fel lehetett fedezni az oroszlányi csapatban: Gáspár Mátyás is pályára lépett. Szüntelenül gyűrték egymást a riválisok, a 27. percben ismét átvette a vezetést a hajdúsági együttes (41–40). Szoros küzdelmet láthattak a kilátogatók, egyik vezetőedző sem tudta nyugodtan figyelni az eseményeket. Szinte támadásonként változott melyik együttes van előnyben, két és fél perccel a játékrész vége előtt 48–48 állt az eredményjelzőn. Két minutummal a vége előtt Andjelko Mandics hívta magához övéit, s tartott igencsak emelkedett hangnemben eligazítást. A taktikai utasításoknak ebben a játékrészben azonban már nem lett eredménye (48–54). 

Későn ébredtek 

A záró felvonásban mindent megpróbált a DEAC, igyekeztek mihamarabb csökkenti hátrányukat, de sok hiba csúszott a játékukba. Az oroszlányiak pontosabban használták ki ziccereiket, Andjelko Mandics cserékkel próbálta felrázni övéit. Nagyon úgy festett, hogy semmi sem akar összejönni a cívisvárosiaknak. A lefújás előtt 7 perccel 54–64 volt az állás, a debreceniek trénere pedig időt kért. Nem sikerült kihasználni azonban a helyzeteket, a vendégek tábora pedig teljes extázisban énekelt. Volt is rá okuk, hisz 5 perccel a vége előtt 58–70 állt az eredményjelzőn. Bár mindent megpróbáltak Neuwirth-ék, csak kozmetikázni tudtak, az Oroszlány pedig 59–80-ra megnyerte a mérkőzést. 

DEAC–MVM-OSE Lions 59–80 (11–17, 23–22, 14–15, 11–26 ) 

Tippmix Férfi NB I./A., 1. forduló 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, Vezette: Benczur Tamás, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György) 

DEAC: Edwin – Mócsán – Neuwirth – Williamson – Buljevic Cserék: Drenovac, Buckles, Kenéz, Várszegi, Ságodi, Czermann, Hőgye

MVM-OSE Lions: Riddley – Balsay – Gholston – Thomas – Polutak Cserék: Hollis Jefferson, Illés, Árva, Werner, Szabadfi, Gáspár, Rujak, 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában