Helyi közélet

2024.05.25. 19:50

A Tócóskert fáinál csak a hangulat volt nagyobb a szombati gyereknapon – fotókkal

Ingyenes ugrálóvárral, arcfestéssel, koncertekkel várták az érdeklődőket az Angyal térre. A Tóci családi és gyereknapon egy percig sem unatkozhattak a legkisebbek.

Bekecs Sándor

A hangulat és az időjárás is tökéletes volt a Tóci családi- és gyermeknapon

Forrás: Molnár Péter

Számtalan rendezvény, program és kikapcsolódása várja ezen a hétvégén a kicsiket és nagyokat Debrecenben. A programkavalkád listáját egy levegővel lehetetlen lenne felolvasni, hiszen a város több pontján is családi és gyermeknapi rendezvényekre invitálják az érdeklődőket. Nem volt ez másképp a Tóciban sem, ugyanis az Angyalföld teret a gyerekek birodalmává alakították át szombatra.

gyermeknap, debrecen, tócóskert, tócóvölgy, papp lászló, pósán lászló
Számtalan programmal várták a kicsiket és nagyokat a gyermeknapi rendezvényre
Forrás: Molnár Péter

Gyerekzsivaj, zene, kacagás és vidám morajlás fogadta a Tócóskert egyik kedvelt közösségi terének környékén járókat szombat délelőtt. Szinte még el sem kezdődött a rendezvény, de már megtelt élettel a környék. Ugrálóvár, kézműves foglalkozás, vattacukor, hot-dog és finom frissítők várták a kicsiket és nagyokat a lombos fák hűsítő árnyékában. Érkeztünkkor a Debreceni Népi Együttes táncosai mutatták be a színpadon, milyen is az igazi hajdú virtus, de nagy volt a zsongás az ugrálóvár és az arcfestés környékén is. A kézműves asztaloknál pedig hirtelen az volt az érzésünk: jobban járunk volna, ha egy nappal korábban már előre lefoglaltu volna a helyünket.  

Gyerekként valószínűleg a saját születésnapunk, a karácsony és a mikulás érkezésének dátuma mellett a gyereknap időpontját jegyezzük meg leghamarabb. Ezt erősítették meg a jelenlévő fiatalok is, akiktől kíváncsiságból megkérdeztük: mit ünneplünk május utolsó vasárnapján. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy szokás-e ilyenkor ajándékkal köszönteni a család következő generációját. 

Nálunk nem jellemző ilyenkor az ajándékozás, inkább valamilyen közös programmal ünnepeljük a gyereknapot, például az állatkertben

 – mondta érdeklődésünkre az egyik kétgyermekes anyuka. Volt olyan is, ahol a szülők szintén az együtt töltött időre helyezik a hangsúlyt, a nagyszülők pedig az édességre, apróbb ajándékokra. Erről az egyik fiatal fiú úgy nyilatkozott: olyan, mintha nyáron is lenne egy mikulásnap.  

Tökéletes helyszín gyermeknapra is

Sokan vagyunk itt, ami arról árulkodik, olyan emberek dolgoznak a Tócóskertért és a Tócóvölgyért, akik valóban szívügyüknek tekintik e városrészek ügyét. A Zöld város program egyik eleme volt ez a terület, ami igazi közösségi térré vált. Az ilyen alkalmakon érzékelhető igazán, mekkora igény van ilyen zöldterületekre és a közösségteremtő fejlesztésekre

– fogalmazott köszöntőjében Papp László, Debrecen polgármestere. Hozzátette, az elmúlt évek alatt több intézmény – például óvodák, bölcsődék – épültek, újultak meg, melyek még élhetőbbé teszik a városrészeket. 

gyereknap, tócóskert, tócóvölgy
Papp László köszöntötte a résztvevőket
Forrás: Molnár Péter

Varga András önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a város támogatásáért, s elmondta, valamennyi fejlesztést a tócóskertiekkel közösen álmodtak meg, az ő igényeik és érdekeik szerint történtek a beruházások. 

Sokan, sokat tettek a Tócóskert és a Tócóvölgy fejlődéséért 

Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki Csaholczy Attila és Orosz Aurélia önkormányzati képviselőknek a Tócóskertért és Tócóvölgyért tett munkájukért. – Egyúttal ajánlom figyelmükbe Sánta Jánost, aki most kíván bekapcsolódni a városrész jövőbeni fejlesztéseinek, ügyeinek rendezésébe – mutatta be a honatya a 12. egyéni választókörzet önkormányzati képviselőjelöltjét. A tócóskerti fejlesztésekhez pedig hozzátette: az ország egyik legzöldebb lakótelepe alakult ki a körzetben.  

– Nagy örömömre szolgál, hogy elindulhatok a választáson. Az elmúlt évek alatt szívemhez nőtt a Tócóskert és a Tócóvölgy, jó látni, hogy nagyon sok zöldterület és játszótér található erre. Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy a maihoz hasonló családi napokat, közösségi programokat tudunk szervezni – fogalmazott Sánta János, majd köszönetét fejezte ki a szervező egyesületeknek, alapítványoknak.  

gyereknap, tócóskert, tócóvölgy
Sánta János, a 12. egyéni választókörzet önkormányzati képviselőjelöltje
Forrás: Molnár Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában