Beruházás

2023.09.02. 10:20

Megújult az Oláh Gábor utcai sportkomplexum műfüves pályája - fotókkal

Tehetséggondozás és egészséges életmód: a sportcentrum mindkét célkitűzését szolgálja a korszerűsített pálya.

Szakál Adrienn

A kezdőrúgást Papp László polgármester végezte el

Forrás: Czinege Melinda

Mint arról augusztus elején beszámoltunk, csaknem 100 millió forintos keretből kezdték el nemrég a Loki régi otthona mögött elterülő – akkor még kopár – terület műfüves borítását az Oláh Gábor utcán. A labdarúgópálya korszerűsítése befejeződött, a részletekről szombat délelőtt a helyszínen volt szó.

Papp László polgármester elmondta, hogy a Debreceni Sportcentrum kezében jó helyen vannak ezek a pályák, mert a folyamatos karbantartás és gondozás mellett biztosítják az ideális felkészülést a gyermekek és a felnőttek számára. Felidézte, hogy a megújult pálya „elődje” 2007-ben készült el, az akkori viszonyoknak megfelelő infrastruktúrával. 

Papp László polgármester
Forrás: Czinege Melinda

– Egy pályával nem lehet focit csinálni, így remélhetően ez a beruházás egy szisztematikus építkezés lehetőségét is biztosítja – jegyezte meg. Hozzáfűzte, hogy jelenleg Debrecenben tizenhárom óvodában és kilenc általános iskolában van műfüves pálya, ez utóbbiból a következő tanévben négyet át is vesz a sportcentrum a tankerülettől.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy régi álmuk valósult meg a sportpálya felújításával, melyre a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosított lehetőséget. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a DSI filozófiájában egyaránt jelen van a versenysport, és hogy a gyerekeket minél fiatalabb korban kiválasztva később a DSI, a DEAC és a DVSC színeiben minél eredményesebb szintre eljuttassák. 

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója
Forrás:  Czinege Melinda

Ennek érdekében rendszeresen szerveznek tornákat, ahogy nagy figyelmet fordítanak az egészséges életmód népszerűsítésére.

A megújult pályát a Garamvölgyi-emléktorna ifjú tehetségei vették birtokba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában