Salakomtor

2023.09.10. 08:53

A debreceni Lovas Zoltán dobogóra állt a juniorok között

Vasárnap ismét motorra pattannak a fiatalok.

Molnár Szilárd

Bár a junior salakmotorsoknak eredetileg páros versenyt szervezett szombatra a SpeedWolf Debrecen, végül változtatni kellett a Speed-Weekend show 250-es programján. A debreceni klub arról adott tájékoztatást, hogy végül szombaton és vasárnap is egyéni küzdelmet láthat a közönség az ifjú titánoktól.

 „Az előzetes elképzelések szerint szombaton páros versenyt rendeztünk volna, ám hiába voltak szóbeli megállapodásaink, a csapatok – a szlovénok kivételével – sorra mondták le a részvételt: a lengyelek a sűrű versenynaptárra, más nemzetek az elmaradt viadalok pótlása miatt kiírt új időpontra, illetve iskolai elfoglaltságra hivatkozva léptek vissza. Olaszországtól Nagy-Britannián és Észtországon át egészen Svédországig szinte minden érintettet megkérdeztünk, rengeteg energiát befektettünk, de hiába vetettünk latba minden szakmai és sportdiplomáciai kapcsolatot, nem tudtunk kellő létszámban versenyzőt szerződtetni. Motorosunk, Lovas Zoltán is mindent megtett annak érdekében, hogy bővüljön a mezőny, személyesen beszélt telefonon vagy Messengeren a versenyzőtársakkal, de ő sem járt sikerrel. A kialakult helyzet sem tántorított el bennünket attól, hogy Lovas Zolikát versenyen láthassa a debreceni közönség, éppen ezért átszerveztük a programot, így két egyéni küzdelem, azaz szombaton és vasárnap egy-egy minitorna keretein belül szurkolhatunk Zolikának, aki szlovén és német ellenfelekkel méri össze tudását a debreceni oválpályán” – állt a magyarázat a változtatásra a SpeedWolf közleményében.

Elszabadulnak a lóerők

Szombaton végül öt fiatal mutathatta meg a Perényi Pál Salakmotor Stadion közönségének, hogy hol is tart éppen a fejlődésben, köztük Lovas Zoltán, a SpeedWolf Juniors reménysége, aki harmadik lett a minitornán.

Balról Tilen Bracko, Sven Cerjak és Lovas Zoltán
Balról Tilen Bracko, Sven Cerjak és Lovas Zoltán
Forrás: Salakszórók

Zolika vasárnap délután újra nyeregbe pattan, hiszen a flat track világbajnoki döntő egyik kísérőprogramjaként ismét szórják majd a salakot a juniorok Debrecenben. A stadion kapui már délben nyitnak, 13.50-től bemutatják a fiatalokat, 14 órától pedig elszabadulnak majd a lóerők.

A flat track programja 15 órától kezdődik a mezőnyben két magyar pilótával, Miklósy Tamással és Biel Richárddal.

Végeredmény

250 ccm Junior Kupa

1. Sven Cerjak

2. Tilen Bracko

3. Lovas Zoltán

4. Gregor Zorko

5. Kevin Cording

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában