Salakmotor

2023.08.18. 09:35

A kontinens elitjébe vágyik a debreceni salakos

Lovas Zoltán versenyzőként, Daragó Gábor vezetőbíróként lesz résztvevője az Európa-bajnokságnak.

Boros Norbert

Forrás: Boros Norbert-archív

Amíg a cívisvárosban gőzerővel folynak az előkészületek a hét végi salakmotoros Debrecen Nagydíj előtt, addig hazánk legnagyobb ígérete, Lovas Zoltán csütörtök reggel elindult Lettországa. A SpeedWolf Debrecen 14 esztendős reménysége nem akármilyen megmérettetésre utazik Rigába, ugyanis a Bikernieki Speedway Stadion ad otthont a 250 köbcentisek ifjúsági Európa-bajnokságának. 

Vébédöntősök ellen 

Az elmúlt hét végén megrendezett Speedway Grand Prix Lett Nagydíjának helyszínén harminckét 16 éven aluli tehetség méri össze a tudását. A szombati versenynapon két elődöntőt rendeznek, ahonnan a legjobb 8-8 pilóta jut a vasárnapi fináléba, ahol eldől, ki a legjobb ifjúsági salakos a kontinensen. Lovas Zoltán a második elődöntőben, a 17 órától kezdődő erőpróbán áll startszalaghoz. A magyar pilóta 4-es mellszámmal versenyez majd, s remélhetőleg szerencsét hoz neki a szám, mert nagyon erős riválisok ellen kell kiharcolni a döntőbe jutást. Ott lesz a mezőnyben, s rögtön az első futamban összecsap a debreceni srác a nagy rivális, Sven Cerjakkal. A svédországi világbajnoki döntőben 6. helyen végző szlovén fiú mellett még ott lesz többek között öt malillai finalista: a világbajnok Rasmus Karlsson (svéd), az ezüstérmes Maksymilian Pawelczak (lengyel), a szintén polák Filip Beczkowski, a dán Villads Pedersen és a svéd Alfred Aberg. Érdekesség, hogy Lovas újra találkozik azzal a holland, de német licenccel versenyző Lester Matthijssennel, akivel a toruni Speedway Ekstraliga Campen különfutamot vívtak a 3. helyért, s a magyar vaspapucsos diadalával zárult a bronzcsata. 

A hajdúsági tehetség ekképpen vélekedett az esélyeiről a hivatalos sportolói Facebook oldalán megosztott posztjában: Nem tagadom, bizakodó vagyok, szeretnék bejutni a döntőbe, amiért mindent el fogok követni. 

A bírói toronyban 

Lovas Zoltán mellett lesz még egy magyar résztvevője az Európa-bajnoki hétvégének, ráadásul nem is akármilyen beosztásban: Daragó Gábor vezetőbíróként tevékenykedik majd mindhárom rigai viadalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában