Motorsport

2023.08.24. 19:07

Az M-Ringen ért fel a csúcsra minden járgány

A DEAC motorsportcsapata több izgalmas versenyen vett részt az elmúlt hónapokban.

Haon.hu

Szép sikereket értek el a DEAC motorsportcsapatának tagjai

Forrás: deac.hu

Figyelemreméltó eredményeket értek el nyáron a DEAC motorsportcsapatának versenyzői. Június 18-án meghívást kaptak az I. Mini Challenge pályanapra, melynek az M-Ring adott otthont. A tesztre a csapat elsőszámú autóját – a korábban kék, azonban már megújult kinézetű Mini Cooper S-t – nevezte be, öt versenyzővel. 

Végül az utcai és versenyautókat egyaránt tartalmazó 16 fős mezőnyből Nagy Dávid a 4., Jéger Márton az 5., Borsos Miklós a 7., Nagy Nándor a 8. és Teski Ferenc a 12. helyen zárt összetettben. A remek időeredmények mellett sok tapasztalatot szereztek a versenyzők, melyet a következő futamokon kamatoztatni is tudtak – olvasható a klub honlapján.

Ezt követte június 25-én a Budapesti Hungexpo területén megrendezett, 3. TotalCar Parkoló Parádé Szlalom-verseny, amely az országos bajnokság harmadik futama volt. Itt a csapat harmadik számú versenyautója, a Toyota Yaris került előtérbe, amellyel végül a kihívásokkal teli pályán, szoros küzdelemben, S1 kategóriában Borbély Bálint a 2., míg Szántó Attila a 3. helyet érte el.

A szakadó eső sem volt akadály

Ezután sem volt sok pihenője a csapatnak, július 8-án folytatódott is az országos bajnokság a Kakucs Ringen. Ezen már a csapat mindhárom autója indult összesen hét versenyzővel. Végül itt sem maradt el a dobogó, S1 kategóriában Szántó Attila a 2., Sean Kamoga a 3. helyet szerezte meg, Tóth Norbert pedig a 4. helyen végzett. S3 kategóriában Teski Ferenc a 6., Borbély Bálint a 8. lett, míg S4-ben Jéger Márton néhány tizedmásodperccel maradt csak le a dobogóról megszerezve ezzel a 4. helyet.

A nyáriszünetet követően, augusztus 19-én a mezőny a már-már hazai pályának mondható M-Ringre látogatott el, ahol ismét három autóval és hét versenyzővel vágott neki a futamnak. 

A reggeli szakadó eső, majd a délutáni kánikula megnehezítette a versenyzők dolgát, de végül – idén először –, sikerült mindhárom autóval, három kategóriában felérni a dobogóra. S1-ben Jéger Márton szoros küzdelemben a 2. helyet szerezte meg, őt követte Holyevácz Márk a 3. és Szűcs Evelin a 4. helyen. S3 kategóriában Nagy Nándor a 3., míg Szántó Attila az 5. helyen zárt. S4-ben pedig Nagy Dávid állhatott fel a dobogó 3. fokára, míg Teski Ferenc a 7. lett.

A bajnokság szeptember 30-án Kiskunlacházán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában