Jégkorong

2023.07.28. 11:24

Vaszjunyin Artyom: Örülök, hogy újra Debrecenben lehetek

A DEAC jégkorongosainak trénere pozitívan tekint a jövőbe.

Orosz Krisztofer

Forrás: FEOL-archív

Sűrű időszak van a Debreceni Egyetem jégkorongosai mögött, de immár teljessé vált a DEAC jégkorongcsapatának kerete a következő szezonra. Az együttes élére kinevezett Vaszjunyin Artyom ennek apropóján nyilatkozott a Haonnak. – A távozókról nem sok mindent tudtam, hiszen korán ért véget a DEAC előző szezonja, így sokan akkor igazoltak el, amikor még nem voltam itt. Egy-két embernél nyilván sejtettem, hogy máshol folytatják, időben el is kezdtük keresni az utánpótlást. 

Elégedett vagyok, hiszen mi választottuk az új igazolásokat. Mint minden csapatnak, nálunk is a költségvetés határozza meg a transzferidőszakot, de így is azt kell mondanom, vannak olyan jégkorongosok, akiket abszolút bravúr volt Debrecenbe csábítani. Remélem, hogy be is váltják a reményeinket. Az első két sorba szerettünk volna igazolni, próbáltunk észak-amerikai játékosokat is keresni.

Nálunk van a legkisebb pálya Magyarországon, olyan sportolókat próbáltunk szerződtetni, akik a karrierjük nagyobb részét ehhez hasonló jégen töltötték. Minden pozícióra kerestük és monitoroztuk a lehetséges érkezőket, a magyarokkal annyiból volt könnyebb helyzetünk, hogy őket ismerjük – fogalmazott. 

Hétfőn kezdik 

A DEAC jégkorongosai az előző szezont meglehetősen korán befejezték, így egy ideje már pihenőn vannak a sportolók. Az orosz származású vezetőedző azonban elmondta, mindenki kapott egyéni edzéstervet, amelyet remélhetőleg becsülettel el is végeztek, de a szezon első napjain méréseket fognak végezni, akkor minden kiderül. – Hétfőn fogunk kezdeni, mindenki kapott edzéstervet, remélem mindenki remek formában van. 

Egy profi csapatról beszélünk, biztosan megcsinálták a srácok. Az augusztusunk nagyon kemény lesz, két hét szárazföldi edzéssel kezdünk, de változatos lesz a program. Két hónap van hátra az első bajnoki meccsig, fontos, hogy ne fásuljanak bele. Fogunk edzőmeccseket is játszani, meglesz a terhelés is. 

Direkt nehezebb ellenfeleket kerestünk, de ez a lényege a felkészülésnek. A tesztmeccsek végén látni fogjuk éppen hogy állunk, bízzunk a legjobbakban – mondta. 

Vannak célok 

Az előző balul elsült szezon után edzőcsere is történt a DEAC élén, s biztosra vehetjük, hogy a soron következő idényben jobban szeretnének teljesíteni a fekete-fehérek. A vezetőedző portálunknak elmondta, a lehető legjobb teljesítményt nyújták majd az előttük álló időszakban. – Nem első ízben vagyok Debrecenben, hiszen játékosként három évet játszottam. A jelenlegi keretben is vannak olyan emberek, akikkel együtt jégkorongoztam. A város nem ismeretlen számomra, örülök, hogy újra itt lehetek. Ha valakit felnőtt csapatból keresnek, mindig vonzó, de a DEAC múltját és profizmusát aligha kell ecsetelnem. Tavaly is jó együttese volt a fekete-fehéreknek, s ugyan nem tisztem megítélni őket, ám talán a kispad rövidsége volt az egyik hátráltató ok. Persze, ezeket én is csak kívülről láttam. 

Nagyon családias a légkör a szakosztályok között, ilyen rövid idő alatt is szembesültem ezzel. Nem volt kérdés, Berta Ákos személye is fontos volt. Nagy a kihívás, ez vonz engem igazán. Nyilván minden edző és játékos szeretne bajnokságot nyerni, de a realitás talaján kell maradni. Először is majd látnunk kell miként állunk a felkészülés végén, ekkor látjuk majd igazán, mire is lehetünk képesek.

Reálisan nézve nem biztos, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek, a playoffba egyértelműen szeretnénk bejutni, aztán meglátjuk – nyilatkozott a tréner. 

A DEAC a tervek szerint a következő ellenfelekkel mérkőzik meg a felkészülési időszak alatt: 

Augusztus 25.: HK Spisska Nova–DEAC 

Augusztus 30.: Sparta Praha B–DEAC 

Augusztus 31.: HC Dynamo Pardubice B–DEAC 

Szeptember 5.: DEAC–FEHA19 

Szeptember 15.: FEHA19–DEAC 

Szeptember 20.: FTC–DEAC 

Szeptember 24. :DEAC–DVTK 

A DEAC kerete a 2023-2024-es szezonban: 

Hetényi Zoltán, Szeles Martin, Gönczi Lajos; Mark Szmirnov, Kozma Ferenc, Bukor Rajmund, Molnár Dávid, Mazzag Dániel, Mihalik András, Jakabfy Sámuel, Sándor Bence, Hári Norbert, Raymond Brice, Dominik Novotny, Niks Krollis, Vlagyiszlav Barkovszkij, Nyikita Usnyev, Nicholas Rivera, Dobmayer Dominik, Anton Vasziljev, Kamil Mingazov, Mihail Bucskin, Rétfalvi Kristóf. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában