Kosárlabda

2023.06.26. 19:00

Hegedűs Brúnó Örökre emlékezni fog a triplára

A DEAC fiatal ksarasa hálás volt a közönségnek a támogatásért.

Hegedűs Brúnó, a DEAC kosarasa 15 pontot szerzett

Forrás: Kiss Annamarie

Álomszerű rajtot vett a magyar csapat a debreceni rendezésű U19-es férfi kosárlabda-világbajnokságon, hiszen szombaton Dél-Koreát, míg vasárnap Argentínát győzték le Váradi Kornél tanítványai. A dél-amerikaik ellen végig kiélezett, szoros meccset játszottak a mieink, akiknek szárnyakat adott a Főnix Arénába kilátogató több mint 3000 néző. Ennek, és Hegedűs Brúnóék töretlen harci szellemének volt köszönhető a bravúros eredmény. 

A DEAC játékosa a Haonnak elmondta, ő előzetesen is képesnek tartotta csapatát az argentinok legyőzésére. – Köszönjük szépen a nézők támogatását, talán nem is tudják, milyen sokat jelent ez nekünk! Küzdöttünk, harcoltunk, jól jöttek ki a dobásaink, megérdemelten nyertünk. 

Azt kérte az edzőnk is, hogy harcoljunk, legyünk férfiak és csapatként verjük meg őket, szerencsére sikerült. 

Nehezen lendült bele mindkét gárda, emiatt egyik sem tudott ellépni a másiktól, ám ahogy haladt előre a meccs, úgy jöttünk bele – elevenítette fel a kiválóan kosarazó, 15 pontot szerző Hegedűs Brúnó. 
A DEAC játékosa elmondta, lehetett érezni az argentinokon, meglepte őket, hogy ilyen harcosan játszott a magyar csapat, emiatt az idő múlásával egyre idegesebbek lettek, ami a mieink malmára hajtotta a vizet.

Sosem felejti el

A kosarasnak három triplát is szerzett a mérkőzésen, lélektani szempontból az első különösen fontos volt mind neki, mind a csapatnak.  – Nagyon szép pillant volt számomra, szerintem örökké emlékezni fogok rá. 

A harmadik negyedben jártunk, előtte nem sokkal volt egy elpasszolt labdám, de akkor egyből bevillant az edzőnk intelme, hogy ha hibázunk is, ne essünk szét, hanem menjünk tovább, és csak a következő megmozdulásra fókuszáljunk. 

Így is tettem, szerencsére be is ment a tripla. Fontos volt, mert azzal jöttünk vissza három pontra – mondta el Hegedűs Brúnó, hozzátéve,a törökökből is felkészülnek, aztán kimennek a pályára, és lesz, ahogy lesz.

hegedus-bruno-u19-kosarlabda-vilagbajnoksag-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-varadi-kornel-csendes-peter
Váradi Kornél
Fotó: KISS ANNAMARIE HAON / Forrás: Kiss Annamarie

Építgetik tovább a dolgaikat

Váradi Kornél szövetségi edző jó szokásához híven végig együtt élt a játékkal, az oldalvonal mellől segítette tanítványait. A szakember úgy látta, csapatának sikerült végig a tartania magát a mérkőzéstervhez. – Az első félidőben kicsit több pontot engedtünk nekik a kelleténél, de aztán limitálni tudtuk a gyors indításaikat, ami a fő fegyverük. A további célunk ugyanaz, mint eddig: élvezni minden pillanatot azzal a lelkesedéssel és karakterrel, amit mutatunk, azt a rendszert építve tovább, amit elkezdtünk másfél éve. Gratulálok a srácoknak, köszönjük a nézőknek a hatalmas biztatást! Végig mellettünk voltak, a legnehezebb pillanatokban is, rengeteg erőt adtak nekünk. 

Törökország a csoport legerősebb ellenfele, de ugyanúgy készülünk, építgetjük a dolgainkat, mint eddig tettük. 

Kihasználjuk a pihenőnapot, mert vannak sérült játékosaink. De most ez erről szól, fölépítjük magunkat a következő meccsre, és ugyanezzel a hozzáállással megyünk tovább, hogy büszkén képviseljük a magyar kosárlabdát és azokat az embereket, akik a lelátón, vagy a tévé előtt drukkolnak nekünk – nyilatkozta a szakember.

Csak a győzelmben gondolkodtak

Hegedűs Brúnó mellett a válogatott másik húzóembere a 17 pontos Csendes Péter volt. A soproniak játékosa amondó, az akaratuknak, és a közönségnek köszönhették a sikert. – Hatalmas győzelem volt, mert az argentinok nagyon erősek. Ennek ellenére előre senki nem írta volna alá a döntetlent, a győzelemben gondolkodtunk. Szerencsére meglett, de nem eresztünk le, megyünk tovább. Köszönetet a szurkolóknak, hogy akkor is mögöttünk álltak, amikor nehezebben ment. A szakmai stáb azt kérte tőlünk, játsszunk ugyanúgy, ahogy a koreaiak ellen: fókuszáltan, lépésről lépésre hajtsuk végre a feladatokat, bármi lesz. Jön a törökök elleni összecsapás, bírni kell fizikailag, most elég fáradtak vagyunk, de majd szívvel pótoljuk. Jól jön az egy nap pihenő, kihasználjuk, regenerálódunk, és készülünk a keddi meccsre – fogalmazott a kosaras.

Kedden zárul a csoportkör, a mieink a csoportelsőségért játszanak a törökökkel 17.30-tól (tv: Duna World) a Főnix Arénában.

MSZ

FIBA U19 világbajnokság csoportkör, 2. nap (vasárnap) :
Egyiptom–Japán 70–82
Brazília–Szerbia 72–74
Spanyolország–Franciaország 88–69
Kína–Kanada 79–88
Törökország–Dél–Korea 91–76
Magyarország–Argentína 67–66
Madagaszkár–Libanon 83–66
Szlovénia–USA 72–77

A keddi program:
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok:
12:30 Kína – Spanyolország
15:00 Madagaszkár–Szlovénia
17:30 Argentína–Dél–Korea
20:00 Brazília – Egyiptom
Főnix Aréna:
12:30 Kanada–Franciaország
15:00 Libanon–USA
17:30 Magyarország – Törökország
20:00 Szerbia – Japán


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában