Kosárlabda

2023.06.24. 20:13

Remek magyar rajt az U19-es vébén!

A mieink végig kezükben tartották az ázsiaiak elleni mérkőzést.

Jogos volt a magyar öröm a lefújás után

Forrás: Kiss Annmarie

Győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott a debreceni rendezésű U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság nyitónapján. A három DEAC-ost – Hegedűs Brúnó, Ságodi Róbert és Várszegi Ádám – is felvonultató nemzeti együttes 85–59-re győzte le az Ázsia-bajnok Dél-Koreát.

Villámrajtot vett a magyar csapat, 9–0-nál már a harmadik perc elején időt kért az ázsiaiak szövetségi edzője. Hatottak a mesteri szavak, mert 9–9-nél már Váradi Kornél szövetségi edző hívta magához fiait egy is fejtágításra. 

Fokozatosan építetek ki az előnyét a papíron vendég magyar gárda, minden piros mezes pontszerzőt hangosan megünnepelt a Főnix Aréna közönsége és a kispad is. 

A koreaiak kettes számú játékosának, Minsoo Yoo-nak nem tartott a mérkőzés, a lábát fogva maradt lent egy támadás után, sajnos hordágyon kellett levinni a pályáról. Ebbe a periódusba fölényben voltak Cseh BotondékAndrásék Közben fokozatosan növelték az előnyüket a mieink és 25–13-as vezetésnél fordultak a második 10 percre.

Melynek az elején volt egy kis bizonytalankodás, de aztán ismét magukra találtak a mieink – a 17. percben 36–18 volt ide –, ám a hajrába jobban dobtak az ázsiaiak, így végül szűknek mondható 40–33-as előnnyel vonul szünetre a Cseh Botond és Csátaljay Péter húzta magyar együttes. Jól jöttek ki az öltözőből a mienk 50–37-nél érkezett is egy újabb koreai időkérés. Szerencsére lendületben maradtak Ságodi Róberték, így 62–49-ról várhatták a záró negyedet.

Ahogy közeledett a meccs vége úgy nőtt a feszültség a pályán és a lelátón, a koreaiak mindent megpróbáltak, hogy közelebb férkőzzenek Váradi Kornél csapatához. Szerencsére a közönség is tűzbe jött, minden egyes jó magyar megmozdulásnak hangos üdvrivalgás és taps volt a jutalma. Öt minutummal a vége előtt 17 volt közte (72–55), ekkor már éreznil ehetett, hogy ezt a meccset már nem engedik ki a kezükből Hegedűs Brúnóék. 

Az utolsó pillanatokat állva tapsolta a publikum, végül 85–59-re nyertek a mieink, remekül rajtolva a tornán.

Pihenésre nem nagyon van idő, folytatás vasárnap 17.30-tól Argentína ellen ugyancsak a Főnix Arénában. Azok, akik nem tudnak kilátogatni a találkozóra, az M4 Sport+ televízió közvetítése segítségével követhetik majd az eseményeket. 

MSZ

A tények
U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság
Dél-Korea–Magyarország 59–85 (13–25, 20–15, 16–22, 10–23)
Debrecen, D csoport, első mérkőzés
Dél-Korea: S. Kang -, H. Lee 14/9, Moon 15/9, Yoo -, Yun 11/6. Csere: T. Kang -, D. Lee 1, Ryu -, Kim -, Y. Lee 5, Seok 9/3. Edző: Saebum Lee 
Magyarország: Csendes 2, Meszlényi 8, Cseh 11, Hajdu 14/12, Csuti 9. Csere: Schmera 13, Hegedűs 3/3, Csátaljay 18/9, Pleesz -, Ságodi 5, Tóth 2, Várszegi -. Edző: Váradi Kornél

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában