Erőemelés

2023.06.23. 13:04

Újabb vb-címet zsebelt be Erdei Szabina!

A saját világcsúcsát ugyan nem tudta megdönteni a debreceni erőemelő, de így sem volt nála erősebb.

Erdei Szabina ismét a dobogó tetején

Forrás: Erdei Szabina-archív

A PRO-Professional Raw Organization által szervezett spanyolországi világbajnokságon indult nemrégiben Erdei Szabina, debreceni erőemelő. Eltökélt szándéka volt, hogy ezúttal 200 kiló fölé megy, ez nem sikerült most számára, ugyanakkor így is a legjobbnak bizonyult. 

Mint egy mérgezett egér

– A versenyt követő két napban nagyon mérges voltam, amiért nem tudtam felhúzni a 205 kilogrammot. Nem sokon múlott, küzdöttem, sokáig tartottam, de nem jött össze. Aztán lecsillapodtam, átgondoltam, és elkezdtem értékelni azt, amit véghez vittem, nem haragszom magamra. 

Kiderült, hogy már a tavalyi eredményem is világcsúcs volt, amit ismét beállítottam, hiszen a 200 kiló könnyedén jött. Csak profi kategóriában indultam, ráadásul mivel 64,7 kilogrammal mérlegeltem, a pontszámomon is javítottam. Megnyertem mindent, csak magamat nem sikerült legyőznöm, azonban ismét tanultam valamit. Edzésen simán megy a 205 húzása, ám a versenyek elejét túlizgulom, így az sokat kivesz belőlem, ezzel rontom el. Már jóval kezdés előtt szeretek ott lenni, ám ahogy megérkezem, onnantól nem tudok lenyugodni, mászkálok, mint egy mérgezett egér, egy percre sem ülök le, pedig higgadtabbnak kellene lennem. Legközelebb már másképp fogom csinálni ezt is.

Egyébként örülök, hogy ismét külföldön versenyezhettem, annyira más, mint itthon, és ami külön öröm, hogy a magyar csapat, azok, akik ott voltak ezen a megmérettetésen, annyira összetartóak voltak, segítettük, támogattuk egymást, ami nagyon sokat jelent – ismertette röviden a történteket Szabina, akinek már a novemberi Mr. Olympia lebeg a szeme előtt, ahol reméli, kijön végre a lépés.

Erdei Szabina, erőemelés, Debrecen
Erdei Szabina ismét a dobogó tetején
Forrás: Erdei Szabina-archív

KSZD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában