Vízilabda

2024.05.25. 14:26

Megvédte bajnoki címét a DVSE!

Sokáig emlékezetes mérkőzésen, igazi derbi hangulatban, 12-9-re legyőzte az addigi listvavezető VIWA OSC-t és ezzel megvédte bajnoki címét a DVSE-Master Good! A sikernek köszönhetően a debreceni vízilabdacsapat kiharcolta az élvonalbeli tagságot és két év után ismét visszatérhet a legjobbak közé.

Haon.hu

A DVSE játékosai és a szakmai stáb tagjai a megérdemelt aranyéremmel a nyakukban

Forrás: DVSE

"Már kimondhatjuk, a tét óriási volt, de elbírtuk" - olvasható a debrecenivse.hu oldalán. Mivel két pontos előnnyel várta a VIWA OSC a meccset, nekik egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki aranyhoz, a cívisvárosiaknak viszont csak a győzelem jelentette a címvédést. A DVSE játékosai egész héten erre a meccsre fókuszáltak és az elvégzett munkának, odaadásnak és győztes hozzáállásnak meglett a gyümölcse.

A debreceniek kétgólos előnyre tettek szert

Hazai szempontból nem indult könnyen a mérkőzés. Azonban Stefanidesz Levente a második támadásból egyenlített, a csapatkapitány Macsi Patrik révén pedig nem sokkal később a vezetést is megszerezték a hazaiak. A gólzáporos első nyolc perc nyolc találatot hozott, 5-3-as debreceni elosztásban.

A folytatásban nem bírtak egymással a felek

A második negyedben folytatta a remeklést a DVSE és három perc elteltével már néggyel vezetett, Somorjai Sebestyén és Tőzsér Dávid révén. A VIWA OSC azonban nem adta fel és kettőre csökkentette a hátrányt a nagyszünetre. (7-5)

Egy újabb döntetlen játékrész

A kiélezett játék fordulás után is folytatódott. A DVSE hol kettő, hol három gólos előnyben volt, de az ellenfél nem engedte jobban ellépni a házigazdát. Somorjai Sebestyén duplázott a negyedben, Stefanidesz Levente pedig egy találattal tartotta a csapat három gólos előnyét a záró negyed előtt. (10-8)

A DVSE vízilabdásai lettek az aranyérmesek

Az utolsó negyedben esett a legkevesebb gól, de ezt egy cseppet sem bántuk, főleg úgy, hogy 2-1-re megnyertük a játékrészt. Tőzsér Dávid szállította az elsőt, a 12-9-es végeredményt pedig Kis Ferenc állította be fél perccel a vége előtt.

A fantasztikus győzelemnek köszönhetően a DVSE megvédte a bajnoki címét és kiharcolta a feljutást az OB1-be!

Férfi Vízilabda OB1/B, 26. forduló

DVSE-Master Good–VIWA OSC 12-9 (5-3, 2-2, 3-3, 2-1)

Gólszerzők: Tőzsér 4, Somorjai 3, Stefanidesz 2, Macsi P., Krizsai B., Kis F. ill. Sárándi 2, Goschi 2, Vad, Ladányi, Baross, Szegedi, Víg

A tudósításban leírtak alapján lefújást követően elszabadult a buli a Debreceni Sportuszodában, ahol edzők, játékosok és a közönség együtt ünnepelték a bajnoki címvédést és a feljutást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában