Labdarúgás

2024.05.25. 13:29

Dzsudzsák Balázs is ott van a 2023/2024-es szezon álomcsapatában!

A DVSC-ből Ferenczi János is előkelő pozícióban végzett. Mutatjuk, hogy mely Loki-játékosok álltak közel ahhoz, hogy Dzsudzsák Balázs mellé bekerüljenek az NB I.-es álomtizenegybe.

Haon.hu

Dzsudzsák Balázs az idei szezonban is remekül teljesített

Forrás: Origo-archív

A Nemzeti Sport az NB I.-es mérkőzéseken adott osztályzatok és a posztonkénti rangsor alapján összeállította a 2023/2024-es idény csapatát. Az aranyérmes Ferencváros négy játékost ad, az ezüstérmes Paks hármat, a bronzérmes Puskás Akadémiából, a negyedik Fehérvárból, az ötödik Debrecenből és a hetedik Diósgyőrből egy-egy futballistát találhatunk az NS válogatottjában. A DVSC-ből tavaly Kusnyir Erik neve tűnt fel a legjobbak között, ezúttal pedig Dzsudzsák Balázst választották az álomtizenegybe.

DVSC, Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János
A DVSC labdarúgói közül Dzsudzsák Balázs után Ferenczi János végzett a legelőkelőbb pozícióban
Forrás: Napló-archív/Kiss Annamarie

Dzsudzsák Balázs az álomcsapatban

Az NS azt írja Dzsudzsák Balázsról, hogy mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja, nem az számít, kinek mi a születési dátuma, még most is ugyanúgy szeret futballozni, mint amikor kisgyerekként barátságot kötött a labdával. Decemberben harmincnyolc éves lesz, az élvonalban csak Böde Dániel korosabb nála, ám óriási alázattal játszik, igazi példakép a fiataloknak. A versenyfutásokat már nem feltétlenül ő nyeri meg, ám játékintelligenciája, egyedülálló rúgótechnikája egyértelműen a mezőny fölé emeli.

A debreceni alakulat csapatkapitánya a Transfermarkt adatai alapján az NB I.-ban valamennyi fordulóban pályára lépett, összesen 2605 percet töltött a játéktéren. A 10-es mezszámú játékos hét gól mellett ugyanennyi assziszttal segítette a gárdát.

A Loki honlapja is kiemeli, hogy a támadó középpályások között az egész mezőnyben a debreceni csapatkapitány teljesített legjobban, míg a bal oldali védőknél Ferenczi János a ferencvárosi Cristian Ramirez mögött a második legjobb átlagot mondhatja magáénak. 

A DVSC játékosai így teljesítettek

Meglepetés, hogy a kapusoknál az őszi idényben legjobbnak választott Megyeri Balázs lecsúszott a képzeletbeli dobogóról, és csak 4. helyen végzett a hálóőrök közötti szubjektív versenyben. A jobb oldali védőknél a Kusnyir Erik sérülése után alapemberré váló Baranyai Nimród a 8. lett, míg a pálya több részén is bevetett Christian Manrique a bal oldali védők rangsorában szintén ugyanezen pozícióban végzett. A középső védőknél a lokistáktól Meldin Dreskovics teljesített a legjobban (7.), megelőzve a héten sejtelmes üzenetet hagyó Olekszandr Romancsukot (14.) és Dusan Lagatort (23.). 

A védekező középpályásoknál a Hamzat Ojediran a 7. helyre ért oda, míg Szuhodovszki Soma mögötte két pozícióval végzett. Jobb oldali szélsőknél az év felfedezettjének választott Vajda Botond az 5., a napokban a nyaralását töltő Brandon Domingues nevét pedig a listán 6.-ként olvashatjuk. A csatárok versenyében a szezonját Debrecenben kezdő, de a ZTE-ben kibontakozó Antonio Mance a 3., míg DVSC fő támadója, Bárány Donát az 5. lett.

Portálunk arra is kíváncsi, hogy a szurkolók szerint ki az év játékosa a DVSC labdarúgói közül. A Haonon délig lehet szavazni itt:

Íme, a DVSC labdarúgócsapatának a legemlékezetesebb pillanatai a 2023/2024-es idényből:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában