Futsal

2023.05.21. 21:24

Először győzte le a TFSE csapata a DEAC-ot

A Debreceni Egyetem alakulata a huszonötödik percben két góllal vezetett, mégis kikapott a fővárosban.

Kikaptak a debreceniek a TFSE csapatától

Forrás: deac.hu

A TFSE otthonában folytatódott a női futsal NB I-ben a bajnoki döntő vasárnap este. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első felvonása óriási csatát hozott, végül a DEAC büntetőpárbaj végén ünnepelhetett a múlt héten a saját csarnokában – olvasható a debreceniek honlapján.

Ezúttal az első helyzet Üveges Katalin előtt adódott, de a DEAC csapatkapitánya lövése mellé ment. A másik oldalon először Kota Gabriella tesztelte Torma Lillát, aki védte ezt a próbálkozást. Ezt követően Gruber Brigitta többször is megiramodott, ám ezekből a jelenetekből nem profitált a házigazda.

 A szünethez közeledve átvette az irányítást a fővárosi alakulat, de a vezetést nem tudta megszerezni.

Jöttek a gólok

A huszonnegyedik percben a TFSE kapusát, Hargas Annamáriát szerelte Horváth Viktória, aki az üres kapuba küldte a játékszert. Ez a gól jót tett az összecsapásnak, mivel lüktetőbb játékot láthattak a nézők. 

Kicsit később már kettővel vezettek a cívisvárosiak: Fülöp Dia hagyta faképnél a védőket, majd a lehetőséget higgadtan értékesítette. A hátránya ellenére nem tört meg ellenfelünk, ezt jelzi, hogy a huszonhatodik minutumban Gruber Brigitta szépített. Ezt követően Varga Adél passzát követően Folk Zsuzsanna betalált, így a huszonkilencedik percben 2-2-ről folytatódhatott a küzdelem.

 Mindkét alakulat hajtott az újabb találatért, végül a budapestiek jártak sikerrel: Kovács Szilvia végzett el egy szabadrúgást jó tíz méterről, a bombáját nem hárította Torma. A lefújásig átálltunk az öt a négy elleni játékra, ám az egalizálás így sem jött össze.

A DEAC-ot ebben a szezonban először győzte le a TFSE, így jövő vasárnap 1-1-es állásról folytatódhat a finálé a DESOK-ban.

A tények
Bajnoki döntő 2. mérkőzés
TFSE-Bestrong-DEAC 3-2 (0-0)
Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok, vezette: Urgyán Antal, asszisztensek: Strehó Erik, Dobó Gábor.
Gólszerzők: Gruber (26.), Folk (29.), Kovács Sz. (39.), ill. Horváth V. (24.), Fülöp (25.)
A DEAC összeállítása: Torma – Csepregi, Üveges, Nagy A., Gajzágó. Cserék: Kopjári, Hardon, Tóth N., Pócsik, Fülöp, Horváth V., Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában