OTP Bank Liga

2023.04.13. 17:30

Szrdjan Blagojevics: „Ki kell javítani a hibákat”

A szerb szakember szerint a vereség ellenére jó kiindulási alap lehet Puskás elleni kupameccs.

Szrdjan Blagojevics | Forrás: HAON-archív

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén a Debreceni VSC a Puskás Akadémiát fogadja péntek este 20 órától a Nagyerdei Stadionban. A Loki 40 ponttal a negyedik, a felcsútiak 37-tel az ötödik helyről várják az összecsapást. A két gárda a 2022-23-as szezonban eddig kétszer találkozott a bajnokságban: ősszel 1–1-es döntetlent játszottak a felek a cívisvárosban, míg Felcsúton a hazaiak nyertek 2–1-re. Nemrégiben pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozott a két együttes, akkor a PAFC egy 3–1-es sikerrel távozott a Nagyerdőről.

A mostani találkozót megelőzően portálunk ellátogatott a pallagi edzőközpontba, ahol először Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője nyilatkozott a rájuk váró mérkőzéssel kapcsolatban. – Egy újabb nehéz kihívás áll előttünk. Eddig mindössze két csapat van, amelyiktől kétszer kaptunk ki ebben az idényben, a Ferencváros és a Puskás. Igaz, utóbbi esetében a második az a kupában történt, de nagyon motiváltak vagyunk, hogy ez a szám ennyinél megálljon – mondta.

De ha már statisztikák, a szerb szakember egy másik érdekességre is felhívta a figyelmünket. –

Eddig kétszer volt, hogy egymás után két meccset is megnyertünk a bajnokságban, de a harmadik összecsapások vége egyaránt vereség lett, ezen is változtatni akarunk most.

Ettől függetlenül tisztában vagyunk vele, hogy milyen erős az ellenfelünk, ők az egyik esélyesei a dobogóért folytatott küzdelemnek. Tudjuk, hogy milyen egyéni képességekkel megáldott játékosok alkotják a keretüket, de mi a legjobbra törekszünk – jegyezte meg.

Szrdjan Blagojevics elárulta, hogy ismét megnézték és kielemezték a márciusi kupameccset. – Hogy őszinte legyek elégedett voltam, főleg a második félidei teljesítményünket tekintve. Sajnos bekaptunk két korai gólt, amit gyakorlatilag ajándékba adtunk az ellenfélnek.

Ha nem követünk el megint ilyen ki nem kényszerített hibákat, – ahogy a teniszben szokták emlegetni, – akkor sokkal jobb eredményt érhetünk el

– mondta.

A péntek esti bajnoki előtt Ferenczi János, a DVSC saját nevelésű futballistája is elmondta várakozásait a HAON-nak. – Van miért revansot venni, mert a bajnokságban még nem nyertünk a Puskás ellen, és a kupából való kiesés is nagyon fájó emlék, hiszen szerettünk volna a döntőig menetelni. Meg akarjuk mutatni, hogy le tudjuk őket győzni, arról nem is beszélve, hogy ezzel stabilizálhatnánk a helyünket a tabella első felében – fogalmazott.

Ferenczi János (jobbra) a Puskás Akadémia elleni kupameccsen | Forrás: HAON-archív

A Loki balhátvédje is megerősítette, hogy alaposan átbeszélték a kupameccsen történteket. – Sajnos rosszul kezdtük azt a találkozót, rögtön két gólt kaptunk az elején, úgyhogy ennek tükrében a taktikai elemeket vizsgáltuk meg. Játékban nem volt rossz az a meccs, úgyhogy arra lehet építeni – mondta. Hozzátette: ha a hibákat kijavítják, akkor lehet keresnivalójuk.

Bakos Attila

 

A csapattal kapcsolatos további hírekért kövesse megújult Facebook oldalunkat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában