Labdarúgás

2023.03.02. 21:56

Sokba kerültek a hibák: kiesett a DVSC a Magyar Kupából – fotókkal

A Loki pocsékul kezdett, majd visszajött a meccsbe, de ez sem volt elég csütörtök este.

Forrás: Czinege Melinda

Csütörtök este ismét futballhangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, hiszen hosszú évek után újra reális esélye mutatkozott a Lokinak a Magyar Kupa-elsőségre. Ehhez azonban először papíron az egyik legerősebb ellenféllel találkozott Szrdjan Blagojevics legénysége: a Puskás Akadémia látogatott Debrecenbe.

Szurkolói rigmusok, remek hangulat és hideg időjárás várta a csapatokat a kezdő sípszót megelőzően, ám a hazai publikumon látszódott, hogy többségük bizakodó volt.

A legtöbbjüket azonban az foglalkoztatta, hogy vajon ki fog védeni a kulcsfontosságú összecsapáson, mert Megyeri Balázsra sérülés miatt nem számíthatott a szerb tréner. A végleges döntés nem volt meglepő, Marko Milosevics kezdett a gólvonalon! 

A találkozó nem is kezdődhetett volna rosszabbul, a harmincadik másodpercben Gruber Zsombor megszerezte a vezetést a vendégeknek (0–1). Láthatóan kissé megfogta  a Lokit a gyorsan bekapott gól, de a közönség egy pillanatig sem csüggedt, s Mance révén majdnem kiegyenlített a hazai együttes. Igyekeztek megrázni magukat Ferencziék, de a felcsúti védelem stabilan állt a lábán. A 12. percben jött az újabb hideg zuhany: Jonathan Levy találatával már 0–2 volt az állás, a közönségtől pedig szólt is az „Ébresztő!, Ébresztő!”. A félidő derekán nem igazán voltak lehetőségei a cívisvárosiaknak a zárkózásra, de a B közép egy pillanatig sem csüggedt, s próbálta feltüzelni a hátrányban futballozó debrecenieket. A 27. minutumban Dzsudzsák Balázsban bízhattak a hajdúságiak, de szabadrúgása méterekkel fölé szállt. A 32. percben viszont megtört a jég: Ferenczi János óriási bombájával szépített a DVSC (1–2).

Az addig sem csendes ultrák érthető módon magasabb fokozatra kapcsoltak, a vendég játékosok pedig durva szabálytalanságokkal próbálták lassítani a Vasutast.

Az utolsó 10 percre fordulva rá tudta erőltetni akaratát Szrdjan Blagojevics csapata ellenfelére, lett is volna lehetőségük akár az egyenlítésre, de Antonio Mance centiméterekkel maradt le egy szöglet utáni labdáról, így az egyenlítés elmaradt, így 2-1-es vendég vezetéssel vonultak az öltözőbe a felek. 

A második játékrész elején óvatosan kezdtek a felek, az 51. percben egy szépen kijátszott akció végén Dzsudzsák Balázs ordító helyzetben bombázta fölé a játékszert. Érezhetően magasabb fokozatban jött ki a pályára a Loki, kapuja elejéhez szögezte a felcsútiakat Blagojevics-gárda, akik rutinosan próbálták tördelni a hazaiak lendületét. A szurkolók is egyre hangosabbak lettek, érezni lehetett, hogy a fehér mezes vendégek kissé tanácstalanok. Az első negyedóra végére hatalmas fölényben futballozott a DVSC, Hornyák Zsolt tanítványai csak nyomozták a labdát. A szerb mester a 66. percben cserélt, Dorian Babunski érkezett, amelynek egy üzenete volt:

minden áron gólt kell szerezni.

A megállás nélkül robotoló Loki fölénye meddőnek bizonyult, kontrából sikerült veszélyeztetnie a Fejér vármegyeieknek, de Milosevics hatalmas bravúrral védett, meccsben tartva Dzsudzsákékat. Az ellentámadásból Varga Kevin fejelt, de kísérlete elkerülte a kaput. Az utolsó 20 percre fordulva igyekezett a DVSC nyomás alatt tartani ellenfelét, akik teljesen viszaálltak, amerre álltak arra rúgták a labdát. Hornyák Zsoltnak reagálnia kellett, a 80. percben hármat is cserélt. A Vasutas mindent egy lapra feltéve támadt, aminek sajnos meglett az eredménye:

a 85. percben a frissen beállt Slagveer betalált és eldöntötte a mérkőzést (1–3), így a Loki elbúcsúzott a kupától.

Orosz Krisztofer

A tények

MOL Magyar Kupa negyeddöntő

DVSC–Puskás Akadémia 1–3 (1–2)

Nagyerdei Stadion, 3811 néző, vezette:  Csonka Bence asszisztensek: Albert, Buzás

DVSC: Milosevics - Bévárdi, Lagator, Dreskovic, Ferenczi - Manrique, Varga J. - Bódi, Dzsudzsák, Sós - Mance

Puskás Akadémia: Markek - Batik, Spandler, Jonathan, Golla - Corbu, Favorov, Bartolec, Puljic - Gruber, Ormonde

Gól:  Gruber (1'), Levy (12'), Ferenczi (32'), Slagveer (85') 

Szrdjan Blagojevics: Az első 12 perc eldöntötte a találkozót, egy ilyen pofon után nehéz visszatérni a megfelelő ritmushoz. A szünetben taktikailag is változtattunk, a második félidőben nyújtott játékunk a legjobb volt az idényben. Megérdemeltük volna az egyenlítő gólt, sajnálom a fiúkat és a szurkolókat is.

Hornyák Zsolt: Örömteli, hogy tovább tudtunk jutni. Nehéz meccs volt. Jól kezdtünk, de hibáztunk Ferenczi gólja előtt. Ezzel együtt amiért jöttünk, az elértük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában