Röplabda

2023.03.18. 20:56

Többet nem hibázhat a DEAC, ha elődöntőbe szeretne jutni

A Debreceni Egyetem alakulata ezúttal nem igazán tudta megszorongatni a kaposváriakat.

Forrás: Derencsényi István / deac.hu

Melyik edzőt ajándékozza meg a csapata győzelemmel? Ezt a kérdést is feltehette a DEAC a Kaposvár elleni meccs előtt, mivel Slobodan Prakljacic ma lett 49 éves, Fodor Antal pedig tegnap ünnepelte a 75. születésnapját. A DEAC-ban a műtét után lábadozó Willian a negyeddöntő második meccsén sem juthatott szóhoz, míg Gustavo nem teljesen egészségesen vállalta a játékot, számolt be a debreceniek honlapja.

Remek kaposvári sánccal indult az összecsapás, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést. A folytatásban több DEAC-kihagyás is akadt, ennek köszönhetően a hazaiak meglógtak, 7:2-nél Fodor Antalnak időt kellett kérnie. Ezt követően többször meggyűlt a debreceniek baja a házigazda kiváló nyitásaival, 20:10-nél már tízre duzzadt a hátrányuk. A hátralévő időben akadtak szép megoldásaik, de a különbséget nem tudták eltüntetni a vendégek, az első periódus Bögöly ászával zárult.

A második játékrészben is futnia kellett az eredmény után a DEAC-nak. Marlon szép megoldásokkal jelentkezett, ettől függetlenül főleg a Kaposvár akarata érvényesült, Baróti Árpád pontjával 16:11-re módosult az állás. A hátralévő időben nem jött nagy változás, ezt a szettet újra Bögöly Gábor zárta le.

A harmadik etap elején szoros küzdelmet láthatott a publikum, az első percekben egynél nagyobb differencia nem alakult ki. Ebben a periódusban először 10:9-nél volt a fór a Kaposvárnál. Baróti remek nyitásaival még jobban kinyílt az olló (16:11). A meccs végéig küzdött becsülettel a DEAC, ám a fordítás nem jött össze.

Slobodan Prakljacic legénysége a 3:0-s sikernek köszönhetően 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, vagyis a Debrecen már nem hibázhat többet, ha elődöntőbe szeretne jutni. Legközelebb szerda este a DESOK-ban csap össze egymással a két gárda.

A tények

Extraliga-negyeddöntő 2. mérkőzés

Fino Kaposvár-DEAC 3:0 (25:16, 25:19, 25:18)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában