Vízilabda

2023.02.26. 21:32

Huszonkét gólig meg sem állt a DVSE

Nagyon megverte a DVSE-Master Good a Neptunt az OB1/B 19. fordulójában.

Szőke Benedek kétszer volt eredményes

Forrás: dvse.hu

Ahogy arra a klubhonlap rámutat, hazai szempontból nem indult egyszerűen a DVSE vasárnap esti találkozója. A Neptun rögtön az első támadásából betalált, az első ellentámadásnál pedig támadóhibát ítéltek a Debrecen ellen. Egy perccel később Tőzsér Dávid csak belőtte az első hazai gólt, Rácz Máté találatával pedig már a debrecenieknél volt az előny. Az utolsó három percben háromszor volt eredményes a DVSE, a túloldalon viszont csak egyet tudtak hozzátenni a vendégek (5-2).

A gólok tekintetében a második nyolc perc volt a legvisszafogottabb. A DVSE négyszer talált be, a Neptun pedig mindössze egyszer vette be Gergely Bence kapuját. A félidőre megnyugtató, hatgólos előnnyel mehetett a vendéglátó (9-3).

Fordulás után tovább növelte a különbséget a DVSE. A határozott védekezés nem ízlett a Neptunnak, és ebben a felvonásban is mindössze két gólig jutottak. A mieink ellenben egyre magabiztosabban játszottak, és akár jóval többet is lőhettek volna, mint hat gól, ha egy kicsit pontosabban támadnak néhányszor (15-5).

A záró játékrészre teljesen elkészült az erejével a fővárosi együttes, így csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte a végén. 15 lett. A DVSE meg sem állt hét találatig, a Neptun pedig ezúttal is kettőig jutott. Kádár Kálmán együttese 22-7-re győzött, és továbbra is őrzi listavezető helyét az OB1/B-ben.

„A mai találkozót igazából a jövő heti bajnokink felvezetésére szerettük volna felhasználni. Egy kisebb alapozásból jöttünk ebbe a meccsbe, ami szerintem megtette a hatását. Kicsit döcögősen indult a mérkőzés, hiába lett a vége nagy arányú különbség. Örülök, hogy sikerült újabb győzelmet aratnunk, haladunk tovább a céljaink felé. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, ezúttal is sokan jöttek át biztatni minket Nyíregyházára” – nyilatkozta a mérkőzés után Macsi Patrik, a DVSE-Master Good csapatkapitánya.

A DVSE a következő bajnokiját a hetedik Ybl otthonában játssza jövő szombaton.

A tények

Férfi vízilabda OB1/B, 19. forduló

DVSE-Master Good – Neptun VSC 22-7 (5-2, 4-1, 6-2, 7-2)

Gólszerzők: Macsi P. 7, Macsi M. 5, Rácz M. 2, Szőke 2, Tőzsér 2, Rózsa, Somorjai, Kardos, Krizsai, ill. Fazekas 2, Helembai, Kisléghi-Nagy, Sármezei, Rényi, Csáki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában