Labdarúgás

2022.11.09. 20:00

Eksztázis a végén: a 92. percben lőtt góllal győzött a Loki! – Fotókkal

Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, de a Loki-szív dobbant a végén!

Forrás: Molnár Péter

Szépen búcsúzott hazai közönségétől a DVSC, miután egy izgalmas mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet szerda este. A kezdés előtt Ferenczi Jánost köszöntötték a debreceni vezetők abból az alkalomból, hogy lejátszotta 250. bajnokiját a Loki színeiben. Sajnos gyászszünet is megelőzte a kezdőrúgást, Göntér Zsoltra emlékeztek a Nagyerdei Stadionba kilátogatók.

Nagy elánnál kezdett a Vasas elleni, vasárnapi győzelemhez képest két helyen megváltozott – Bódi Ádám helyett Alexandrosz Kiziridisz, míg Dorian Babunszki helyén Bárány Donát kezdett – Loki, a felfokozott hangulathoz az ultrák látványos pirotechnikával járultak hozzá, ezzel is tüzelve játékosokat.

Forrás: Molnár Péter

Rögtön az első minutumban veszélyeztetett a DVSC, de Bárány beadása magas volt Kiziridisznek. A meccs első része debreceni fölénnyel telt, de komoly helyzetig nem jutottak el a piros-fehérek.

A kevés lehetőség leginkább a pontatlanság számlájára volt írható, az akarattal nem volt gond, de a Loki-tábor keltette hangulatban nem is lehetett lélektelenül játszani. Dzsudzsák Balázsék irányították a mérkőzést, a Mezőkövesd saját térfelére visszahúzódva védekezett. Sajnos egy sprintet követően Bárány Donát meghúzódott, helyére Dorian Babunszki érkezett a 25. percben.

A Dodó becenévre hallgató támadó előbb elkeseredésében a gyepet ütötte, majd a kispadhoz érve a mezébe temette az arcát, nem győzték vigasztalni a kispadon helyet foglalók.

Így létrejött a többek által is kíváncsian várt testvérharc, hiszen a Lokival nyáron szerződést bontó idősebb fivér, David a kezdéstől ott volt a mezőkövesdi együttesben. A 30. percben a csapatkapitány Dzsudzsák szerezhette meg volna a vezetést a Vasutasnak, de ígéretes helyzetben csizmaszárral találta el a labdát a tizenhatoson belül.

Az első játékrész utolsó negyedórájában kiszabadult a szorításból, több szöglettel adott magáról életjelt a matyóföldi alakulat. Vezetéssel mehetett volna szünetre a Debrecen, de Dorian Babunszki beadásáról milliméterekkel maradt le középen a berobbanó Szécsi Márk. A közönség java talpra ugorva már-már gólt kiáltott, hogy aztán a fejüket fogva hitetlenkedjenek az elszalasztott lehetőségen. 

Fordulás után ott folytatták a felek, ahol abbahagyták: mezőnyjátékkal, amely ebben az esetben sok pontatlan passzt is jelentett, bosszankodott is az ezerfejű.

Szrdjan Blagojevics, a Loki trénere sem volt boldog a látottaktól, és negyedóra múltán kettős cserére szánta el magát: Varga Józsefet a sérüléséből visszatért Baráth Péter, míg Kusnyír Eriket Bévárdi Zsombor váltotta.

Az ultrák is érezték, hogy elkél a biztatás, és bevonták az oldallelátót is a szurkolásba, szólt is a Hajrá, Debrecen! rigmus.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre feszültebb a hangulat a pályán, Olekszandr Romancsuk és Sztefan Drazsics össze is akasztotta bajuszt. A 70. minutumban újabb két friss erő érkezett a DVSC-be: Bódi Ádám és Sós Bence Kiziridiszt, valamint Szécsit váltotta.

A 73. percben nem hittek a szemüknek a nézők, amikor Dorian Babunszki tiszta helyzetből öt méterről nem találta el a kaput fejjel.

A hajrában a Loki mindent egy lapra feltéve ment előre a győzelemért, és a végén siker koronázta a törekvéseket: a 92. percben Sós Bence közelről a kapuba lőtt egy kipattanót. 1–0!

A közönség megőrült, a játékosok és a stábtagok egy kupacban, eksztázisban ünnepelték a gólt.

A hátralévő egy percet kihúzta a csapat, így aztán kezdődhetett a megérdemelt siker megünneplése!

MSZ

A tények

OTP Bank Liga 15. forduló

Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–0 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3563 néző. Vezették: Farkas Ádám, (Buzás, Szert).

DVSC: Megyeri - Kusnyír (Bévárdi, 58.) , Romancsuk, Dreskovic, Ferenczi - Manrique, Varga (Baráth, 58.) - Szécsi (Bódi, 70.), Dzsudzsák, Kiziridisz (Sós 70.) - Bárány (Dorian Babunszki 25.).

Mezőkövesd: Piscitelli - Vajda (Schmiedl, 86.), Lukics, Pillár, Kállai - Karnitski, David Babunszki, Cseri (Brtan, 12.) - Besirovics, Drazsics, Molnár (Vadnai, 74.).

Gól: Sós 1-0 (92.).

Mesterszemmel

Szrdjan Blagojevics: Nagyon nehéz, stresszes meccs volt, amely a végén jól végződött. Február óta ez az első eset, hogy a Loki 2 bajnokit nyer egymás után, ennek nagyon örülök, s annak is, hogy ismét nem kaptunk gólt. A játékosok sok energiát fektettek a mérkőzésbe, és sikerült legyőzniük a fáradtságot.

Kuttor Attila: Azt gondolom, kiegyenlített mérkőzés volt. A döntetlen reálisabb lett volna, gratulálok a DVSC-nek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában