Labdarúgás

2022.11.06. 17:10

Győzelmet ért a Loki parádés első félideje!

A Debrecen három góllal jelezte az első 45 percben, hogy melyik a jobb csapat.

Forrás: Facebook / DVSC

A DVSC 3–0-ra győzte le a Vasast idegenben a labdarúgó NB I. 14. fordulójában vasárnap délután. Szrdjan Blagojevics több poszton is változtatott a Kecskemét elleni mérkőzéshez képest, Gróf Dávid helyett Megyeri Balázs állt a gólvonalon, Dusan Lagatort Olekszandr Romancsuk váltotta, míg Jorgosz Neofitidisz helyén Christian Manrique kezdett. A Vasas kispadján az a Kondás Elemér ült, aki a Lokival két bajnoki címet és két Magyar Kupát is nyert korábban.

A jó futballidőben megrendezett találkozón Dzsudzsák Balázsé volt az első lövés, de labdája mellé szállt. A Loki csapatkapitánya a 10. percben már sokkal jobban célzott, 26 méterről tekert hatalmas szabadrúgásgólt a bal felső sarokba, majd rohant ki a kapu mögött elhelyezkedő több száz lokistához ünnepelni. 0–1.

Nem áll le a Vasutas, egy mintaszerű támadást végén Ferenczi János tekert balról középre, és a berobbanó Szécsi Márk hat méterről estében a hosszúba csúsztatott. 0–2.

Nagyon nyugodtan és okosan játszott a Debrecen, míg a hazaiakat láthatólag megfogta a két gól. A cívisvárosiak türelmesen passzolgattak, amikor pedig úgy hozta a helyzet, villámgyors akciókkal teremtettek zavart az angyalföldiek soraiban. A 25. minutumban egy újabb nagyszerű támadás után ott lehetett volna harmadik hajdúsági találat is, de Bódi Ádám és Dzsudzsák egymást zavarták a befejezésnél. Hátránya tudatában a Vasas igyekezett átvenni a találkozó irányítását, a félidő derekán át is tevődött a játék a fehér mezes vendégek térfelére. Lehetőségekig is eljutottak a fővárosiak, ám a befejezések elkerülték a debreceni kaput. A 38. percben aztán már harmadjára táncolt a labda az angyalföldiek kapujában: Dzsudzsák ívelt be szögletet jobbról, a lepattanót Olekszandr Romancsuk lőtte kapura, ekkor még Jova bravúrral védett, ám a lecsurgó játékszert Dorian Babunszki közelről bepasszolta. 0–3.

Kondás Elemér kettős cserével fejezte ki elégedetlenségét fiai teljesítménye kapcsán, Szrdjan Blagojevics érthetően nem változtatott a szünetben.

Harapósabban is jött ki a Vasas az öltözőből, Megyerinek már az első percben védenie kellett, de jól zárta a szöget Holender előtt. Kiszabadult a kezdeti nyomás alól a Loki, Manrique jobb lábas lövését ölelte magához Jova. Kettőt cserélt a Debrecen is: Bárány Donát és Bévárdi Zsombor érkezett Babunszki, illetve Kusnyír Erik helyére. Nem sokkal később a görcsöt kapó, addig jól játszó Romancsukot Lagator váltotta a 67. percben.

Rá is fért a frissítés a vendégekre, mert fordulás után már jóval kiegyenlítettebb volt a játék képe, természetesen ebbe jócskán belejátszott, hogy a cívisvárosiak már nem forszírozták annyira a támadójátékot. A hajrában Sós Bence és Horváth Krisztofer is lehetőséghez jutott, Dzsudzsák és Bódi kapott pihenőt. Bárány és Horváth is gólt szerezhetett volna,

de az eredmény már nem változott, 3–0-ra nyert a DVSC, teljesen megérdemelten.

A Loki legközelebb a Mezőkövesdet fogadja szerdán 18 órától.

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 14. forduló

Vasas FC–Debreceni VSC 0–3 (0-3)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, Vezette: Vad II. (Kóbor, Belicza).

Vasas FC: Jova - Szivacski (Cipf, 87.), Iyinbor, Hidi, Silye (Ihrig-Farkas, 87.) - Vida (Baráth, 46.), Berecz, Márkvárt (Feczesin, 72.) - Radó (Hinora, 46.), Novothny, Holender. Vezetőedző: Kondás Elemér.

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Bévárdi, 61.), Romancsuk (Lagator, 67.), Dreskovics, Ferenczi – Varga J., Manrique – Szécsi  Dzsudzsák (Horváth, 83.), Bódi (Sós, 83.) – Babunszki (Bárány, 61.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Gól: 0–1 Dzsudzsák (10.), 0–2 Szécsi (17.), 0–3 Babunszki (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!