Kézilabda

2022.11.21. 14:55

Aranyéremmel tér vissza Argentínából a Loki jobbszélsője

A brazil válogatott nyerte meg a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra. Brazília – Mariana Costával a fedélzeten – a házigazda Argentínát verte a döntőben 26-19-re.

Forrás: Napló-archív

November 15. és 19. között rendezték meg Argentínában, Buenos Airesben a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságot (South and Central American Women’s Handball Championship). A tornának azért van jelentősége, mert az első két helyezett egyenes ágon kvalifikálhatta magát a jövő évi világbajnokságra, melyet közösen rendez Dánia, Norvégia és Svédország – olvasható a dvsckezilabda.hu-n.

A döntőben a két ősi rivális Argentína és Brazília találkozott, már abban a tudatban, hogy jövőre mindkét együttes részt vehet a vébén. Mind a két válogatott veretlenül jutott el a fináléig, hiszen a torna további három résztvevő országát (Chile, Urugay, Paraguay) könnyedén legyőzték. A döntőben többnyire a brazilok akarata érvényesült. Már a félidőben három góllal, 14-11-re vezettek és végül 26-19-re nyertek. A DVSC játékosa, Mariana Costa a fináléban 2 gólt szerzett. A legjobban sikerült mérkőzése a Paraguay elleni, 47-20-as győzelemmel véget ért találkozó volt, ahol nyolcszor talált be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában