Kézilabda

2022.10.07. 14:25

Két évet hosszabbított a Lokival Szilágyi Zoltán

A cívisvárosiak vezetőedzője eddig 31 NB I.-es meccsből 25-öt nyert a csapattal.

Forrás: Napló-archív

Szilágyi Zoltán 2021 nyarán állt munkába a DVSC Schaeffler csapatánál, s hamar kiderült, hogy ideális párost alkotnak segítőjével, Kudor Kittivel. Irányításukkal a csapat az elmúlt szezonban bronzérmet szerzett, így 11 év után végzett újra dobogós helyen. A szakember – akit időközben a női juniorválogatott szövetségi edzőjének is kineveztek – eredetileg 2023 nyaráig szóló szerződést írta alá Debrecenben, ezt hosszabbították most meg a felek újabb két évvel – közölte pénteken a klub honlapja.

– Egy percig sem gondolkoztam a válaszon, amikor ügyvezetőnk először beszélt a szerződés meghosszabbításáról, sőt már kicsit vártam is, hogy Ábrók Zsolt megkeressen – beszélt a szerződéshosszabbítás hátteréről Szilágyi Zoltán. – Érzem a klubnál a személyem iránti bizalmat, ami egy edzőnek nagyon fontos, s persze szeretek ezzel a csapattal dolgozni.

Elkötelezett, ambiciózus társaság állt össze a Lokinál, amely szép jövő előtt áll.

Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező egyesület tagja lehetek, amely nem a múltjából él, hanem komoly céljai vannak, s én ezekkel a célokkal minden tekintetben azonosulni tudok. Debrecenben főként magyar játékosokkal, fiatal magyar tehetségekkel próbálunk eredményt elérni, s ez nagyon fontos az egész honi kézilabda szempontjából – taglalta gondolatait a piros-fehérek edzője.

Szilágyi Zoltán eddig 31 NB I.-es meccsen irányította a Lokomotívot, melyeken a mérleg 25 győzelem és 6 vereség. 

– Egy sikeres klub működésének legfontosabb eleme a stabilitás, ez a hosszútávú eredményesség kulcsa – fogalmazott Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Ennek egyik záloga, hogy stabil, jó szakmaiságú stábbal tudjunk dolgozni. Úgy gondolom, hogy a DVSC Schaefflernél az ország egyik legjobb edzői stábja állt össze, s a nálunk folyó tudatos építkezés része, hogy ezt a stábot együtt tartsuk, biztosítva a klub jövőjét. Szilágyi Zoltán irányítása alatt a csapat folyamatosan fejlődik, ez pedig alapot teremt arra, hogy egyre komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé – zárta gondolatait az ügyvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában