Erőt adhat az MTK elleni meccs

2022.10.27. 07:44

Helytálltak a Magyar Kupában a DEAC röpisei

Ugyan a csoda elmaradt, ennek ellenére a Debreceni Egyetem alakulata emelt fővel búcsúzhat a sorozattól.

Forrás: deac.hu

A DEAC női röplabdázói a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Extraligában edződő MTK-t látták vendégül szerda este a DESOK-ban. Az osztálykülönbség miatt teher nélkül játszhattak Kuszkó Zsolt tanítványai, akik ettől függetlenül igyekeztek minél inkább megnehezíteni a kék-fehérek dolgát – írja a deac.hu.

Hosszú labdamenettel rajtolt a találkozó, végül Borók Orsi szerezte az első pontot. Kicsit később Hajdu Anna vette vállára a DEAC-ot, két jó megoldásával 4:2-re vezettek. Nem sokkal később egy ásszal már néggyel mentek a vendégek (6:10), de a Debrecen nem került padlóra, mivel Mayer Flóra villanásával újra náluk volt a fór (12:11). Élvezték a játékot, ennek köszönhetően duzzadt az előnyük (16:13), ám a fővárosiak megrázták magukat, így megnyerték az első szettet (19:25).

A második játszma első perceit megnyomták a vendégek (4:9). Az elején összeszedett hátrányát nem tudta eltüntetni a DEAC, bár akadtak biztató megmozdulásaik, elég csak Mayer Flóra blokkjaira gondolni, ezeket pedig a lelkes szurkolók vastapssal honorálták.

A harmadik etap rossz debreceni nyitásokkal indult, aztán Borók Orsi mutatta meg, hogyan is kell szerválni (4:3). Egy darabig tartották a lépést vetélytársukkal, ám 11:11-es állást követően egyre inkább kinyílt az olló. 10:2-es sorozattal rukkolt elő az MTK (13:21), erre Kuszkó Zsolt vezetőedző időkéréssel válaszolt. A hátralévő időben nagy változás már nem történt, az MTK 3:0-ra nyerte a találkozót, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A DEAC játékosai ugyan nem borították a papírformát, ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek, hiszen olykor nehéz pillanatokat okoztak az élvonalban szereplő ellenlábasnak.

– Úgy indultunk neki a mérkőzésnek, hogy mindig csak a következő pontra figyelünk, nem foglalkozunk az eredménnyel. Két osztálynyi különbség van a csapatok között, ettől függetlenül a lányok nagyon szép megoldásokat mutattak be. Az MTK sokkal gyorsabban játszó gárda, így az elején sáncban olykor lemaradtunk. Ilyen teljesítménnyel kellene minden meccsen előrukkolni, és akkor nem lenne gond. Dolgozunk tovább, ez a találkozó erőt adhat a lányoknak, akikre nagyon büszke vagyok! Köszönjük a drukkereink támogatását – összegzett a klubhonlapnak Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő

DEAC-MTK Budapest 0:3 (19:25, 17:25, 16:25)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában