Kézilabda

2022.10.31. 19:03

Egyik szemünk sír, a másik nevet: nagyon kikapott a magyar válogatott, de góljaink felét lokisták dobták

A pénteki Eb-rajt előtt súlyos vereséget szenvedett a hét debreceni kézilabdázóval felálló magyar válogatott.

Forrás: dvsckezilabda.hu

Mind a hét DVSC Schaeffler-játékost benevezte a németek elleni hétfői felkészülési mérkőzésre Golovin Vlagyiir szövetségi kapitány:

korábban még soha nem fordult elő, hogy ennyien képviselték volna a Debrecent a nemzeti csapatban.

A kezdés előtt Juhász István a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai-és Versenybizottságának elnöke köszöntötte 25. válogatott mérkőzése alkalmából Kácsor Grétát.

Jól kezdődött a meccs, hiszen Hornyák Dóra harcolt ki büntetőt, s ezt Klujber Katrin váltotta gólra, ám a folytatásban akadtak problémák. Zsinórban négy gólt szereztek a németek, s bár Kácsor Gréta találatával zárkóztunk, újra sok volt az elrontott támadás, így a magyar kapitány hamar kikérte első idejét. Ez sem segített, újabb hosszú magyar gólcsend következett, amelyet Bordás Réka tört meg (3–8). Ezután tovább nőtt a német előny, már héttel jártak előrébb a vendégek. Sok volt a kihagyott ziccer, főleg a szélsők hibáztak feltűnően sokat. A jobb szélre érkezett is Töpfner Alexandra, aki a szombati bemutatkozás után most gyorsan megszerezte első gólját címeres mezben. 

A rosszul sikerült első harminc perc után öttel vezettek a németek, számunkra annyi pozitívuma lehetett a félidőnek, hogy a 12 magyar gólból nyolcat debreceni játékos szerzett, e mellé Vámos Petra és Füzi-Tóvizi Petra is kiharcolt egy-egy hétméterest.

A második félidőre érkező Szemerey Zsófi védéseinek köszönhetően kicsit kapaszkodott a magyar válogatott, Vámos Petra harmadik góljával lett 16–20, de itt számunkra véget is ért a meccs érdemi része. A sokszor kiszolgáltatott helyzetben levő Szemerey védései elfogytak, míg a másik oldalon Katharina Filter mindent fogott, 50 százalék feletti mutatóval zárt. 

A pénteki, Svájc elleni Eb-rajt előtti főpróba katasztrofálisra sikeredett, ennél csak jobb előadás következhet Ljubljanában.

A tények

Magyarország–Németország 20–31 (12–17)

Tatabánya, 3900 néző. V: Zahradnik, Budzak (szlovákok).

Magyarország: Szikora – Faluvégi, Klujber 8 (4), Bordás 4, Hornyák D., Vámos P. 3, Schatzl Nadine. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Füzi-Tóvizi, Töpfner 2, Korsós 1, Debreczeni-Klivinyi, Tóth E., Planéta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában