Labdarúgás

2022.10.21. 16:03

Egy álma vált valóra a Loki tehetségének

Hornyák Csaba hasznos tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt időszakban.

Forrás: Molnár Péter

A Portugália elleni döntetlent és a Spanyolország elleni vereséget követően az U17-es válogatott 5-0 arányban alulmaradt Hollandia ellen szerdán a Nagyerdei Stadionban. A találkozón a DVSC fiatalja, Hornyák Csaba 63 percet töltött a pályán. A Loki játékosát első alkalommal hívták be a korosztályos válogatott keretébe, ahol bizonyította rátermettségét. A tehetséges balhátvéd a mérkőzés döntő többségében a pályán volt a holland csapat ellen, és többször is veszélyesen csatlakozott a magyar támadásokhoz.

A sportoló a Naplónak elmondta, örült a meghívónak, és kiemelte: egy vágya teljesült azzal, hogy Magyarországot képviselhette.

– Megtiszteltetés, hogy a címeres mezt magamra ölthettem. Bár fiatal vagyok, azonban aki elkezdi ezt a sportágat, arról álmodozik, hogy egyszer valamely korosztály meggypiros mezét felvehesse. Ez még az utam eleje, de remek motivációt jelent, hogy ilyen hamar megadatott a lehetőség számomra és külön köszönöm a DLA-n dolgozó szakembereknek a munkáját, akik hozzásegítettek ehhez a mérföldkőhöz – kezdte gondolatait a játékos.

Forrás: Molnár Péter

Hazánk fog otthont adni a soron következő, 2023-as Európa-bajnokságnak. A cívisvárosi bekk szerint jó erőfelmérő volt, hogy ilyen képességű együttesekkel tudtak játszani, így lesz viszonyítási alapjuk a kontinenstorna előtt. – Tanulságos volt számunkra ez a három mérkőzés, sok tapasztalatot gyűjtöttünk ilyen rövid idő alatt is. Kijelenthető, hogy topválogatottakkal csaptunk össze, így ízelítőt kaptunk abból, ami jövőre vár ránk – folytatta a hátvéd.

Hornyák Csaba hozzátette, a Nagyerdei Stadionban pályára lépni nagy motivációt jelent a jövőre nézve.

– A karrieremben ez is egy nagy fordulópont lehet, hiszen azért fogok dolgozni, hogy minél több meccset játszhassak majd ebben az impozáns létesítményben – mondta el a sportoló. 

A következő kontinensviadalon többek között Balmazújvárosban és Debrecenben is rendeznek majd mérkőzéseket.

Orosz Krisztofer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában