Labdarúgás

2022.10.19. 20:09

Kiütéses vereséggel búcsúztak a magyar fiatalok Debrecentől

Hornyák Csaba, a Loki balhátvédje kezdőként csapata egyik legjobbja volt.

Forrás: Molnár Péter

A papírformának megfelelően 5–0-ra legyőzte az U17-es magyar válogatottat a korosztályos holland csapat a négycsapatos UEFA-torna utolsó, harmadik játéknapján szerda este. A Balmazújvároson és Debrecenben zajló – ugyanis mindkét város helyszíne lesz majd 2023-as hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságnak – esemény korábbi játéknapjain a mieink kezdésként 3–3-at játszottak a portugálokkal, majd 2–0-ra kikaptak a spanyoloktól.

A Nagyerdei Stadionban lejátszott mérkőzésen az elejétől fogva németalföldi fiatalok irányítottak, amelynek már a 8. percben meglett az eredménye: egy magyar szöglet utáni kontrából Kayden Wolff talált kaput. 1–0. Szinte azonnal megduplázhatták volna előnyüket a narancsmezesek, de a Skye Vink közeli fejese végül a léc fölött hagyta el a játékteret. A fehérben játszó magyar csapat sem adta fel a gólszerzést, a 25. percben a DVSC balhátvédje, a meccsen kezdőként 63 percet játszó Hornyák Csaba futott fel a szélen, de pontos beadását nem tudta megszelídíteni csapattársa. A 32. percben egy óriási hibát követően Tygo Land találatával kétgólos hátrányba kerültek Belvon Attila szövetségi edző tanítványai, ami nagyjából pontot is tett a meccs végkimenetelére.

Forrás: Molnár Péter

A félidő előtt szépíthetett volna magyar együttes, Harangi Aiden szerzett szépen labdát, majd forintos passzt adott Galántai Tamásnak, akinek lapos lövését védte a hollandok kapusa.

Fordulás után egy lesgóllal jelentkeztek a németalföldiek, Vink ért szabálytalanul a labdába. Kis idővel később később már a szabályok sem tudták megmenteni az újabb bekapott találattól a magyar együttest, Aymen Sliti lőtt Yaakobishvili Áron hasa alatt a kapuba. (3–0, 58. perc). De itt nem volt vége, a csereként beállt Yannick Eduardo futotta le Ásványit, és gurított a hosszúba a 71. percben. 4–0.

Egy minutummal később már öttel vezettek a hollandok, Wolff lőtt egy potyagólt Yaakobishvilinek. Több gól már nem esett, így ilyen arányban is megérdemeltnek mondható a németalföldiek sikere. Ezzel Magyarország egy ponttal zárta a tornát.

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában