Salakmotor

2022.09.18. 21:29

Egy lépésre volt a döntőtől Kovács Roland

A salakmotoros olasz egyéni bajnokság hatodik fordulójának Terenzano adott otthont vasárnap délután.

Forrás: Boros Norbert

A versenyen – ugyanúgy, ahogy előző nap – 11 salakszóró küzdött a pontokért, s Kovács Roland volt az egyetlen külföldi a taljánok között. A SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa az első futamában egy tömeges bukás részese volt, hárman is elestek, de szerencsére senki sem sérült meg. A hajdúsági motoros öt starthoz állásából egy-egy futamgyőzelmet és második helyet, illetve három harmadik pozíciót könyvelhetett el, amivel 8 pontot szerezve az ötödik helyen végzett, így éppen lecsúszott a döntőről. (Érdekesség, hogy szombaton Kovács 9 pontja csak a hatodik helyhez volt elegendő, vasárnap egy egységgel kevesebbet szerzett, ám előkelőbb pozícióban zárt.)

A finálét, azaz a legjobb négy csatáját – szombathoz hasonlóan – Paco Castagna nyerte, megelőzve Nicolas Covattit, Daniele Tessarit és Nicolas Vicentint.

Az olasz bajnoki küzdelemsorozat október közepén, két lonigói viadallal folytatódik, amelyre szintén meghívták Kovács Rolandot.

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában