Salakmotor

2022.09.18. 09:08

Becsülettel helyt állt Kovács Roland Olaszországban

Az olasz salakmotoros egyéni bajnokság ötödik fordulóját rendezték Terenzanóban, ahol tíz talján pilóta mellett egyedüli külföldiként Kovács Roland is starthoz állt.

Forrás: Boros Norbert

A viadal késéssel kezdődött, mivel délelőtt eső áztatta a pályát, de végül a szervezők délutánra motorozásra alkalmassá tudták tenni az ovált.

Forrás: Boros Norbert

A viadal 15 alapfutamból és egy döntőből állt, az alapszakasz során mindenki öt futamban bizonyíthatott. A SpeedWolf Debrecen versenyzőjének nem volt túl nagy szerencséje a sorsolásnál, ugyanis három alkalommal került szembe az egyik legjobb pilótával, a bajnoki címvédő, nem mellesleg hatszoros egyéni bajnok Nicolas Covattival. Kovács becsülettel helytállt, ugyanis négyszer második, egyszer pedig harmadik lett, a megszerzett kilenc pontja a hatodik helyhez volt elegendő. A döntőben a hazánkban is jól ismert Paco Castagna diadalmaskodott Covatti, Daniella Tessari és Andrea Battaglia előtt.

Az olasz egyéni bajnokság következő fordulóját ugyancsak Terenzanóban rendezik vasárnap délután. 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában