MVFC

2022.06.01. 08:44

Minden eszközt bevetettek az újfalui futsalosok, de hiába

Alkalmanként a sportszerűség határait átlépő Haladással néztek szembe Trencsényi Jánosék.

Bakos Attila

Trencsényi János a hétfői mérkőzésen | Forrás: Czinege Melinda

A Mezei-Vill FC férfi futsalcsapata 3–2-re kikapott hétfőn este a három győzelemig tartó bajnoki döntő második mérkőzésén. Ezzel a Haladás összesítésben már 2–0-s előnyre tett szert a párharcban. 

A küzdelmes összecsapást követően Trencsényi János, az újfaluiak vezetőedzője értékelt a Naplónak. – Ha nem nézem az eredményt, akkor maximálisan elégedett lehetek mindenkivel, ami tőlünk telik, azt megtettük. A meccs közben több alkalommal igyekeztünk változtatni: volt, hogy visszább álltunk, ha kellett, letámadtunk, és többször próbálkoztunk az 5 a 4 elleni játékkal is. Ehhez szükség volt arra is, hogy a srácok fegyelmezetten követték a megbeszélt taktikát. Három gólt kaptunk, amit Vas Ádám a szöglet után „behegesztett”, arra azt mondom, hogy ilyen előfordul, viszont a másik kettő elkerülhető, bosszantó hibákból született – fogalmazott a szakember, de hozzátette, hogy azokon kívül remek teljesítményt nyújtott csapata.

Az MVFC egykori csapatkapitánya megemlítette, hogy ellenfelük minden – akár már a futsalon kívüli – eszközt bevetett a győzelem érdekében. – Azt gondolom, hogy a másik fél játékosainak hergelése, a nézőtérre kimutogatás és az alattomos szabálytalanságok is egy kategóriába esnek, legfeljebb az utóbbi fáj is egy kicsit. A játékvezetőknek ezek közül egyiket sem szabadna hagynia, mert az NB I. bajnoki döntőjébe az ilyen viselkedés nem férhet bele. Sajnos a Haladás nem volt olyan mértékben sportszerű, amennyire illett volna – fejtette ki véleményét Trencsényi János. Hozzátette, ettől függetlenül jó kapcsolatban van a szombathelyiekkel, hisz többükkel együtt játszott a válogatottban, de az ellenfél edzőjeként zavarónak tartja ezt a jelenséget. 

Születésnapi találat 

A találkozó alkalmával két játékosát is köszöntötte a Mezei-Vill, Kártik Zsombor a 22., Szabó Péter pedig a 29. születésnapját ünnepelte hétfőn. Utóbbit édesanyja is meglepte, hiszen közösen végezték el a kezdőrúgást a meccs előtt. A futsalos ezek után gólt szerzett, azonban az sem volt elég a sikerhez.

Úgy érzem, hogy nagyot küzdöttünk egytől egyig. Apróságokon múlott a végeredmény, de nem lehet pontosan megmondani, hogy miken. Kétszer is olyan szituációból kaptunk gólt, amit előtte megbeszéltünk, illetve volt két tízméteresünk, amik kimaradtak. Azonban ebben a mérkőzésben sok volt a pozitívum, és erőt meríthetünk belőle a jövőre nézve

– hangsúlyozta. 

Az újfalui alakulat kedden pihent, aztán szerdán folytatják a munkát, hiszen pénteken már jön az újabb megmérettetés, amelyen mindenképpen győznie kellene, hogy maradjon esélye a bajnoki cím megszerzésére.

Bakos Attila 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában